onsdag 30 oktober 2013

barnpyssel


Idag hade jag grannen med barn på besök och barnen var pysselsugna, denna gjorde Alex med lite hjälp av mig. Tur hade jag att han valde blommor som jag inte kommer att använda. Barnen tyckte det var riktigt skoj och till nästa gång ska jag ha städat av bordet och förberett lite. Men då vill de väl inte pyssla.
Eftermiddagen tog däremot knäcken på mig med gnällande barn så barnen och hanen skickade jag till Daniels föräldrar så åker jag och handlar mat själv. Jag hade inte pallar att handla med barnen idag.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 29 oktober 2013

nappen


Perfekt då vi nån gång ska sluta med nappen. Finns nu på Mcd.
Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 28 oktober 2013

Pyssel


Idag på öppna förskolan gjorde Alex och en av ledarna denna spindel. Julia sov som vanligt när vi var där, det gäller att planera så hon sover där, det blir så mycket lättare då.

Ikväll blir det ett besök på creperiet med Therese och hennes dotter, då hanarna spelar badminton.

Winter is coming

söndag 27 oktober 2013

Dop






Jodå idag har vi varit på dop. Alexanders kusinbarn var det som döptes eller Daniels brorsbarnbarn om man hellre säger så. Dopet var fint som alla andra dop och det var trevligt att det var i Hardemos kyrka, har nog inte varit inne i den förut. Åker ju bara förbi den på vägen till jobbet. Barnet som döptes fick ett kort och sagoböcker av oss. Annars hade de flesta köpt likadana dopkort till henne. Kan tänka mig att utbudet är väl inte det största. Själv har jag inte så stor koll då jag knappt gav bort kort innan jag började göra egna.

Nåväl imorgon är det ny vecka och Alex är ledig från dagis så om nån vill ses nån dag så hojta till.

Winter is coming

lördag 26 oktober 2013

Saknad kisse






Nu har Seth varit borta på tok för länge, säkert i tre veckor nu. Hoppet om att han ska komma hem är just nu väldigt litet. Förmodligen har han blivit påkörd då han hålls mycket vid stora vägen och har noll respekt för bilar. Saknad är han, trots att han håller oss vakna om nätterna när han är hemma. Antingen så bankar han på dörren om han är ute och är han inne så attackgosar han med oss så fort man rör sig i sängen.

Nu ikväll är hanen på avslutningsmiddag med svampkursen så jag har varit själv hemma med barnen och det har gått bra. Inte för att vi har gjort så mycket, ätit godis och popcorn och kollat på film. Men det var vad vi orkade. En halvskrikig Julia och en trött Alex. De var snälla att lägga ialf. Var inne några gånger till Julia och ingen gång till Alex.

Annars njuter jag så mycket som möjligt med barnen, speciellt med Julia då det inte blir några flera bebisar i detta hus. Med Alex var jag så stressad över allt så då njöts det inte lika fullt ut även fast det gosades mycket mera än nu. Men nu tar jag dagen som den kommer, man har ju liksom fått lära sig att man hinner inte med allt som man vill göra och som många andra föräldrar så lever jag på hoppet att göra det imorgon. Barnen är ju bara små en gång hur klyschigt det än låter och man får njuta av den tiden då man är bäst i hela världen i deras ögon. Sen finns ju risken att de tycker att man är pinsam och dum i huvudet. Får väl hoppas att det inte blir så mycket av det sistnämnda, men pinsam morsa kommer jag nog definitivt att bli.

Nä nu ska jag njuta av mitt glas grön JP, en riktig orgasm fick min mun.

Winter is coming

fredag 25 oktober 2013

julen


Okej bilden blev kass. Bortse från det snälla. Att jag gillar julen med all dess pynt är ju ingen hemlighet och för att allt inte ska bli på en gång så börjar jag smyga in det röda redan nu.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 24 oktober 2013

Svamp






Dessa enkla etiketter var det ett tag sen jag gjorde. Det behövdes några flera till svampsamlingen. Däremot väntar både jag och hanen på att den andre ska sätta dem på burkarna. Men eftersom det är han som plockat svampen så borde ju han sätta dit dem tycker jag. Han tycker väl att det är mitt jobb eftersom jag gjort etiketterna. Nån gång kommer de väl upp skulle jag tro. Sen kliar det desto mera i pysselfingrarna, men nu ska jag hålla mig till nästa helg då jag och Therese ska ha en pysseldag. Sen så är Alex ledig från dagis i nästa vecka så det hade inte blivit så mycket i veckan ändå.

Annars inget nytt. Jag är trött på kvällarna, Julia är skrikarg de flesta kvällarna. Underbar kombo, inte konstigt att man vaknar med huvudvärk varje dag.


Winter is coming

onsdag 23 oktober 2013

snabbt



Det blev lite snabbpyssel idag. Nya etiketter till klädlådorna i badrummet. Så nu ska nog även hanen hitta rätt kläder till rätt barn.
Nu blir det att väcka Julia för mat. Sen blir det dagishämtning, en sväng till återvinningen och sen öppna förskolan.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 22 oktober 2013


Hamnade här idag med. Tur att det är många som fyller år nu. 
Sen är frågan om det blir en tur till mega för overallköp eller skröts hemma, det lutar åt det senare.
Gårdagens ångest börjar att lägga sig och tur är väl det.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 21 oktober 2013

Blä

Ställde mig på vågen imorse. Det var deprimerande så nu kommer jag må dåligt ett tag och sen kommer jag att tröstäta, för det är sån jag är. För att göra något åt saken är ju dumt.

Blä

söndag 20 oktober 2013

Kommentarer

Nu har jag testat att kommentera på två olika inlägg på tre olika sätt. Först med mitt googlekonto, sen anonymt och sen med namn/webadress och alla tre sätt fungerade utmärkt. Om det är nån mer än svärmor som försökt kommentera och har misslyckats så hör gärna av dig.

SPÖK


Jodå igår var jag till huvudstaden för att se musikalen SPÖK med svärmor och svägerska med familj. Musikalen var kanonbra med bra musik och artister. Det enda dåliga var att Loa sjöng för lite och så satt vi typ längst bak. Men man kan inte få allt och jag är väldigt glad att jag fick följa med.

Har hört rykten om att det inte ska gå att kommentera på bloggen, jag ska kika på det sen. Inte för jag vet hur jag ska fixa det, men det löser sig nog. Eller så har alla fel på sina datorer.

Nu idag blev det som vanligt inte som planerat. Tanken var att vi skulle till Childrens upptäckarhus i Hallsberg. Men igår så hade Alex feber, så vi tyckte det var bäst att ta det lugnt idag även fast han är feberfri. Så det blev däckbyte, promenad och besök hos mina föräldrar. Det sistnämnda var visserligen planerat sen innan.

Imorgon är det ny vecka och den kommer att rulla på som alla andra veckor med öppna förskolan och dagis. Tänkte även ta mig till Mega för att kolla lite overaller till barnen. Jag var ju så klantig med overall till Julia. Hon fick en i 56 av sin farmor och farfar, men jag bytte den till 62. Sen blev det kallt och ville ha en overall nu till henne. Men smarta jag hade tagit bort etiketterna så den gick inte att byta igen. Visserligen kommer den gå åt ändå, men en i 56 måste handlas ialf. Man kan ju inte vara smart alla gånger.

Winter is coming

torsdag 17 oktober 2013

Livet


Livet som två-barnsmamma rullar på för fullt med denna lilla tjej i centrum, eller nä storebror är nog faktiskt mera i centrum tror jag. Kan ju meddela att Julia inte sitter själv utan att Daniel håller upp henne.


Här sover hon just nu, annars är det ju si och så med sömnen, med lite vakenperioder på natten och har jag varit vaken i mer än en halvtimme på natten så har även jag lite svårt att somna om. Som imorse när hon hade ätit vid fem och var lite knölig med att somna om, när hon väl somnade så gjorde inte jag det och sen var det dags för Alex att vakna (nu tar visserligen Daniel honom), men han var jätteledsen för han hade fastnat i sängen med foten inatt, men han hade nog inte så ont för nu är han på dagis. Men att somna om och höra han vara ledsen går ju inte. Så strax innan åtta blev det sömn och sen vaknade Julia halv nio och skulle ha mat. Hon tog några klunkar, satte i halsen och sen skrikarg. Som vanligt med andra ord. Hon hetsäter, släpper taget och sen skitförbannad om man försöker mata henne igen. Men det är inget att hetsa upp sig för, hon äter ju om hon är hungrig. Sen så är jag glad över att Daniel jobbar så han kan lämna Alex på dagis innan jobbet, så jag slipper gå upp tidigt. För har det tjorvats under natten brukar jag kunna få sova lite på morgonen. Men på tisdag ska jag upp för att skicka Alex till dagis för då är Daniel på konferens och där har jag tur att den bara är över dagen. Jag är inte så sugen på att sova själv hemma med bägge barnen, eller rättare sagt skräckslagen. Så jag hoppas det dröjer ett tag till.

Annars känner jag mig mer lycklig och nöjd över livet än vad jag gjort förut och det är jag väldigt tacksam för, såg på fejjan att en bekant lider av förlossningsdepression och det är absolut inget jag avundas och jag hoppas att hon tar sig ur den snart. Det är ju när man hör sånt som man verkligen uppskattar det man har och att man mår bra och klarar av att ta hand om sina barn.

Mycket text blev det idag, men det är i kompensation med alla mobilbloggar. Nu är tanken att jag ska dammsuga, men det lockar inte ett dugg. Jag är mera pysselsugen och dammsuga kan jag ju göra ikväll när Daniel är hemma, eller så kan han dammsuga. Det där pysselsuget är stort just nu. Men det har ni kanske märkt.

Winter is coming

onsdag 16 oktober 2013

varför?


Varför brer man ut sig så mycket, så det inte blir nån fri pysselyta kvar?
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 15 oktober 2013


Det är ju så kul att vara vaken på natten. Ibland känns det som ett under att man går runt på dagarna. Sen är det galet med hur mycket tid jag spenderar i sängen utan att sova, med tanke på att jag säkert ligger i sängen 10-11h per natt. Roligare saker finns det att göra. Sova är en sak.
Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 14 oktober 2013

Födelsedagskort






Igår firades min svägerska Kate, tyvärr var vi inte närvarande då kalaset fick ny tid och vi var bokade på annat. Men ett kort såg jag till att hon fick. På kortet har jag försökt att få med lite av varje så att det minskar i förrådet. Visserligen finns det inte pengar till pyssel då vi har varit föräldralediga bägge två under sommaren och snart är det ju jul. Men till våren kanske det har minskat rejält i förråden så det kan bli en beställning från något roligt ställe. För en storshoppingrunda på Panduro är inte att tänka på, dels är det rätt dyrt och för tillfället har de inte så mycket som lockar. Bättre att småhandla där lite ibland.

Jag lever på hoppet att det blir lite pysslat imorgon när Alex är på dagis, det beror helt och hållet på hur jag får sova. Just nu vaknas det varannan timme på natten och somnar inte om utan mat, så vissa dagar är man väldigt trött. Som idag, så nu är det Djungelboken (som är nya favoriten) på tv.n och Julia sover. Så lite lugn och ro blir det ialf. Sen hoppas jag på en promenad efter att vi har ätit. Sen borde jag väcka Julia och ha henne vaken en stund... men jag orkar inte just nu.


För ett tag sen blev det ett kort tillsammans på Julia och Alex, fast han har fortfarande inte hållit i henne, borde styra upp ett sånt kort snart. Mycket borden.
 

Sen har vi ju den där katten som älskar bebisar. Eller spjälsängar. En tolkningsfråga. Den där katten borde dessutom komma hem, han har nog dragit iväg på ett sista strävtåg innan vintern. Eller så var det bartömning på gayklubben som han hänger på.

Winter is coming

söndag 13 oktober 2013

knyckt gran



Idag har vi knyckt gran i sann Rudolf Andersson anda här hemma i skogen.
Och Julia bara sover och sover ute i vagnen. Men snart är det matdags och då är jag grym och väcker henne.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 11 oktober 2013

gungar


Såhär gungar vi
Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 10 oktober 2013

pysslas


Jodå det pysslas idag med, vad jag gör får ni se senare. Men det är kul att ha fått tillbaka suget, det var ju som bortblåst när jag var gravid. Nu kämpas det med att göra av med material så jag kan handla mera. Men jag har inte så mycket kort och kuvert kvar, så när de är slut ska jag beställa mer greker.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 9 oktober 2013

julkorten fortsätter


Det bästa med massproduktion är att det går åt en massa papper så jag kan köpa mera
Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 7 oktober 2013

Julen närmar sig


Denna underbara tidning har hållet mig sällskap ikväll. Så snart ska det julpysslas ännu mera. 

Annars har jag och Alex varit och sett filmen smurfar ikväll i kyrkans hus till förmån för världens barn. Filmen var lite läskig tyckte Alex, men med napp och popcorn gick det bra. Mer nöjd var han då vi lämnade Julia hos farmor och farfar och sen åka iväg med bara mig. Sen var Julia väldigt lättlagd ikväll, så man kanske skulle lämna henne mera till sin farmor och farfar. 

Nu blir det duschen och sen sängen, med hopp om att få mer än två timmars sammanhängande sömn.

Winter is coming

söndag 6 oktober 2013

Le helg

Då var helgen typ slut och den har varit lite lagom avancerad. Igår blev det lätt trädgårdsfix och på kvällen fick vi finbesök från huvudstaden.

Idag blev det ett besök hos mina föräldrar då hanen var på svampkurs och det var sista gången idag, så nu kan vi umgås på söndagar igen med folk. Där lektes det med kusinen Sasha och så blev det ett sista hopp på studsmattan för i år.

Nu ikväll har det som vanligt varit en smågnällig bebis, men hon har sovit lite bättre de senaste nätterna så nu är jag inte lika trött. Men så fuskade jag mellan fredag och lördag och lät Daniel ta henne så att jag fick sova och sov det gjorde jag minsann. Det gjorde som sagt var inte Daniel den natten. Men det är nåt som går i den släkten att sova dåligt. Jag hoppas att våra barn får mina sovgener. Jag skulle nog kunna sova mig igenom ett världskrig om det vore så. Men det ligger år av träning bakom. De sista åren jag bodde hemma så låg mitt sovrum i vägg med både kök och vardagsrum och där var det liv och rörelse och i lägenheten jag bodde i så var det alltid nån gräsmatta eller buskar som klipptes klockan sju på morgonen efter att jag jobbat sent. Så då var det bara att slå på dövörat och somna om. Mycket svammel blev det, fast det sker ju inte så ofta längre då det oftast blir korta mobilinlägg. Datorn kommer fram mycket sällan nuförtiden.

Winter is coming

lördag 5 oktober 2013

morötter



Nu ligger morötterna i hinkar med sand. Sen så slängde jag de sista sommarblommorna, allt annat som skulle göras sparar vi till en annan dag.
Inatt sov jag på övervåningen och Alex tog sovmorgon, så jag är pigg och Daniel inte, han fick ta Julia inatt och kunde inte sova. Så kan det gå. Själv njuter jag av att inte vara ett kryss.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 4 oktober 2013

äntligen


Men det är dåligt med svamp.
Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 3 oktober 2013

julkort


Då är grunden för julkorten igång. Det gäller att börja i tid för att slippa stressa och så gäller det att passa på när Julia sover och Alex är på dagis.
Winter is coming
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 1 oktober 2013

Hej oktober






Ny månad och ny månadens bild, fast denna gång hade jag fuskat när jag gjort almanackan för denna bild är tagen i november. Men jag hade faktiskt inga fina bilder från oktober såg jag när jag gick igenom bildmappen, det var mest kort och annat pyssel så jag måste ha pysslat jättemycket i oktober förra året eller så var det bara många som fyllde år och skulle firas. På tal om kalas så brukar hösten vara fylld av sådana och bara för att jag är ledig och kalassugen så har jag inte varit på ett enda. De har antingen blivit inställda eller så har vi varit bjudna på annat håll osv. Men jag vet att det kommer flera snart.

Idag är det dessutom Sannamarken här i Fjugesta, så har ni vägarna förbi så besök den då vädret är perfekt. För oss blir det ett besök efter att vi har varit på BVC för läkarkontroll på Julia.

Annars lunkar livet på med 1000 miljoner matningar på nätterna, men inatt har Julia somnat om väldigt smidigt (det lönade sig att ha en lite mera vaken igår) i sin säng dessutom så även fast det inte blivit många sammanhängande timmar så känner jag mig piggare än de senaste dagarna då jag har varit skittrött. Sen så idag tog vi sovmorgon till nio då Daniel lämnade Alex på dagis imorse. Man får passa på när man kan och jag är glad att Daniel har sådana arbetstider att han kan lämna Alex på dagis för det underlättar min vardag väldigt mycket.

Winter is coming