söndag 31 mars 2013

Kalas






Igår var vi hos mina föräldrar på lite påskfirande. Samtidigt passade vi på att fira Elmer som fyllde 2 år i veckan. Ett kort och sen lite Brio-tåg fick han från oss.

Kan ju säga att Alex bodde i godisskålen igår hos mina föräldrar och nästan idag också hos Daniels föräldrar, han är lik sin mor verkar det som. Eller så får vi kanske ha godis hemma oftare så han inte vräker i sig när det väl finns. Den kategorin tillhör jag och det är ingen höjdare om jag ska vara ärlig. Men det löser sig nog i slutänden. Han bli ju ialf inte hysterisk när man tar undan godiset.

Imorgon är det dags för mig att jobba igen. Har knappt gjort det de två senaste veckorna och motivationen är väl inte på topp heller. Men jag jobbar bara drygt två månader sen blir det semester och mammaledig i ungefär ett år. Så jag ska väl inte klaga för mycket.

Bazinga

lördag 30 mars 2013

glad påsk


Önskar kusinerna Eriksson (fast det är bara en som heter det)
Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 29 mars 2013

Långfredag






Förra helgen var ju tanken att Daniel och Alex skulle iväg på lite 30-års kalas men eftersom vi alla var sjuka så åkte de inte. Istället åkte vi allihopa idag på förmiddagen för att gratta 30-åringen. Eftersom de har renoverat en del på sitt lilla hus så passade det bra med en snickare på kortet.

Annars går det framåt med kalasförberedelser här hemma med, förutom att jag inte har ett exakt datum. Men nu är alla fönster på nedervåningen putsade och om energin finns på söndag så ska jag torka skåpluckor och ovanför köksskåpen. Att vara ute i god tid är något som behövs när man har småbarn och inte vill stressa ihjäl sig och visst hemmet behöver väl inte vara tip top men just köket måste tas ordentligt snart oavsett kalas eller inte och ett kalas på våren är perfekt för att få sådana tråkiga saker gjorda. Sen om vi orkar damma hyllor är en annan femma.

Bazinga

torsdag 28 mars 2013

Torsdag

Igår tog vi äntligen bort Alexanders bandage efter operationen, eller Alex hade nog hellre velat haft kvar det. För han gillar inte alls sin hand nu, han tittar på den och blir ledsen. Den är ju inte använt på några veckor och så har de ju flyttat på senor och muskler så den funkar nog inte riktigt som han vill heller än. Så han vill mest gömma undan den. Igår gick han runt med en fleecejacka för han hade t-shirt och på kvällen var vi hos Daniels föräldrar och han hade på sig den när vi åkte hem och jag fick inte ta av den när han skulle sova. Men jag hoppas att det går över snart. Annars var han väldigt duktig inne hos doktorn när bandaget skulle klippas bort. Men det hade vi pratat om väldigt mycket innan så att saxen skulle fram och klippa i bandaget var han väldigt förberedd på.

Idag har väl inte riktigt dagen blivit som planerat, planen var att jag skulle jobba till 20.00 ikväll men vi sålde ingenting på dagen så strax efter 14 åkte jag hem, hade väl behövt jobba eftersom jag vabbat eller varit sjuk en hel del nu på sista tiden, men jag var trött. Så nu här hemma har jag vilat och sen städat. Daniel och Alex fick åka till Daniels föräldrar så jag fick vara lite ensammen hemma, kände att det var dags för det. Så nu har jag dammsugit och moppat golven till skyhög musik som det ska vara när man är själv hemma och städar. Musiken fick Broder Daniel stå för. Skräniga gitarrer är något jag har en försmak för och när jag är själv hemma så kommer den lilla tonåringen fram och vad passar inte bättre då än Broder Daniel med låten Underground (den i Fucking Åmål).

Annars må jag säga att jag har för jävla bra musiksmak upptäckte jag när jag tittade igenom mina gamla CD-skivor, mycket Kent (före 2001) Broder Daniel, Marit Bergman, Nina Rochelle och 100 miljoner blandskivor från när man började bränna egna skivor. Fast det är mycket blaj också för jag har även en försmak för "dagispop" tänk Aqua, Toybox, Daze osv. Något som däremot saknas helt bland mina skivor är de typiska pojkbanden typ Backstreet Boys, N'sync, Blue osv. Daniels skivor tänker jag däremot inte ens kommentera, hittade Iron Maiden som får godkänt sen är det bara dålig musik, tänk här lite techno och rave osv men där beror det nog mest på att jag faktiskt köpte skivor fram till jag träffade honom och han laddade ner bra mycket tidigare än mig.

Mycket ordbajs om ingenting blev det idag men det var det jag var sugen på. Nu ska jag fortsätta med en annan sak jag är riktigt vass på och det är att äta upp påskakärringarnas godis.

Bazinga

onsdag 27 mars 2013


Nån som väntar på att bli kliad.
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 26 mars 2013

Vårtecken?

Igår när jag och Alex var ute på förmiddagen hade jag med mig kameran ut för att leta efter lite vårtecken i rabatten men jag hittade inte ett endaste dugg. Bara en söt Alex i gungan och en massa snö.







Idag när vi var ute så gick vi och plutten somnade i vagnen på tok för tidigt, men han fortsatte att sova när vi kom hem så han fick sin sömn ialf fast lite tidigare. Så snart ska vi ta och äta lite sen lunch. Annars har Alex kommit in i en Pippi-period. Jag satte på Pippi häromdagen och då ville han inte alls se, men sen efter han sett att de varit i godisaffären så började han bli intresserad. Så de senaste dagarna har det varit Pippi dygnet runt känns det som. Eftersom alla har varit mer eller mindre sjuka har tv.n stått på för mycket. Men nu börjar vi på att återhämta oss. Skönt det så vi är friska i helgen.

Bazinga

lördag 23 mars 2013

Med hörlurar på







Förra våren när vi höll på och fixade lite ute så gjorde Daniel "misstaget" att sätta hörselkåpor med radio på Alex. Daniel fick inte tillbaka dem på ett bra tag och så fort han får se på ett par hörselkåpor så ska han ha dem. Men han var väldigt nöjd när han gick runt och lyssnade på musik. Sen lärde han sig att byta kanal, inte lika kul för mamma och pappa som hela tiden fick ratta in en ny kanal. Lägg även märke till hans Captain Morgan pose, det ska ju börjas i tid.

Annars fortsätter sjukstugan här hemma, jag utan röst och Alex hade feber imorse igen. Så igår och idag har jag varit hemma från jobbet. Men imorgon ska jag jobba så de andra inte behöver jobba ihjäl sig, den andra arbetsledaren som kör dag i helgen är också sjuk. För visst jag hostar lite och kan inte prata så bra men jag är ändå på benen och är piggare idag än igår. Sen så jobbar jag bara en dag i nästa vecka så det är bara att bita ihop.

Fast idag har vi ialf varit ute en sväng på förmiddagen och det uppskattades av oss alla. Jag blev ialf lite piggare av solen och Alex ville knappt gå in. Hanen är fortfarande kvar ute och grejjar med bilarna, han håller på och flyttar över allt från Volvon till BMW:n. Lika bra att passa på när solen skiner.

Ikväll så skulle Daniel och Alex åkt på kalas till en bekant som fyller 30, men Daniel får åka själv. Jag har ingen röst och kommer vara asocial om nåt och Alex har feber, eller hade imorse ialf. Den svänger ju fort på de små liven.

Bazinga

torsdag 21 mars 2013

Påskpyntat


Fast vi börjar med idolkort på mig och Alex. Det är ju inte mycket som är bra idag, men så är det när man är sjuker. Eller lite är väl bra men humöret svänger snabbt och sen att man själv är bajstrött hjälper väl inte.
 

Påskriset i köket och än så länge har det fått vara ifred för både katter och barn.
 

Hönan är köpt på Ankis magasin och äggen gjorde jag och Therese förra året när vi påskpysslade.
 

Hönorna och "blomkrukorna" som påskliljorna sitter i är också från Ankis magasin. Helt klart min favoritbutik. Sen att det är promenadavstånd till den gör det ju inte sämre.
 

Alex var väldigt sugen på att vara med på kort idag och till lunch kommer det att serveras fiskbullar för det ska man äta när man är sjuk och glass men det blir nog i eftermiddag.

Bazinga

onsdag 20 mars 2013

Sjukstuga

Då har vi blivit sjuka här igen, eller Alex är det som är sjuk, han har åkt på feber. Skönt att jag ändå är ledig imorgon och jobbar helgen så jag slipper vabba. Det har blivit en del av den varan och efter att ha varit på barnklädesparty i lördags så behöver jag mina slantar från lönen. Sen att jag inte är helt kry själv är en annan femma, ont i halsen och småhostig. Jag misstänker starkt min lillasyster som smittokälla eftersom hon blev dålig efter barnklädespartyt. Fast å andra sidan har Daniel varit dålig i halsen ett bra tag. Hur som helst så borde jag vara bra imorgon, det brukar inte sitta i så länge för min del. Bra immunförsvar kallas det eller beroende av alvedon/treo så att inget bryter ut=)

Annars har det påskpyntats här hemma och tanken är väl att det ska fastna här också, men en sak i taget.

Bazinga

tisdag 19 mars 2013

Gnäll

Nu måste jag gnälla lite till, hade gärna gjort det direkt till vederbörande företag men eftersom de hade telefontid till 17 och de inte verkar ha någon mail att nås på så får det bli här. Jo nu är det apoteket, apoteksgruppen med andra ord. Om man bortser från att apoteken (ialf det i Fjöget) har blivit sämre sen monopolet avskaffades så gick jag med i deras kundklubb och har med jämna mellanrum fått en bonuscheck på posten. Frid och fröjd så långt. Nu har jag fått bonuschecken på mailen och kan då antingen skriva ut den eller få koden till mobilen. Då vår skrivare numera bara bråkar när jag ska skriva ut så orkar jag inte det och få koden till mobilen känns så där. Kalla mig gammaldags, men jag vill ha en kupong i handen som är skickat på posten, okej kanske inte det bästa för miljön. Men nu till det värsta, tänkte maila och skälla lite på dem och loggar in på mitt konto där och de har för fasiken ingen mailkontakt, det finns telefon och en riktig adress, men ingen mail? Hur 90-tal är inte det? Det är ju 2013 och apoteksgruppen går inte att nås vi mail. Det kan vara så att jag har missat adressen och då får jag be om ursäkt, men då har de gömt den riktigt noga.

Nä borde väl sova istället för att svamla en massa skit. Känns som om jag mest gnäller. Men om ni av nån anledning spelar candy crush så får ni gärna skicka lite liv till mig och jag lovar att skicka tillbaka, för det är väl det livet handlar om, att ge och ta. Fast vissa bara tar. Speciellt på candy crush, fan jag måste skaffa mig ett liv istället för att gnälla att folk ber om liv och inte skickar tillbaka. Mitt andra största irritationsmoment idag.

Usch vad detta inlägg sög, grattis till er som tog er igenom

Bazinga

måndag 18 mars 2013

Julstjärnor till påsk

Jag måste bara börja med en sak jag nyss såg på nyheterna på ettan, det handlade om att 96% av de bankanställda (antar att det är de som har kundkontakt) fick ta kritik för att bankerna höjde avgifter och vinsterna ökade för de som har tillgång på dem. Sen så uttalade sig nån förbundsordförande att hon tyckte att man skulle framföra sin kritik till de som bestämde, men där håller jag inte med nånstans och hur lätt är det att få tag på någon ansvarig? Sen behöver man kanske inte skälla på personalen utan tala om det i ett vettigt samtal. Jag jobbar ju som sagt på ett ställe som får mycket kritik och visst när jag inte jobbar så vill jag helst att folk håller käften om de har kritik mot min arbetsplats, men när jag står på plats i kassan så är det för mig självklart att ta kritik speciellt sådant som har beslutats på högre nivå och sen föra det vidare till mina chefer. Men bankanställda är kanske inte lika flexibla som vi på Gyllene Måsen.






Men det var ju inte det som jag skulle blogga om utan om våra julstjärnor, för attan vad vad bra hanen och jag är på dem. Till förra julen köpte jag två röda som stod i köksfönstret fram till påsk och efter det var jag inte ett dugg sugen på röda, så i julas fick det bli vita och än så länge lever de i matsalen vid trappen. Så även i år har jag julstjärnor till påsk.

Nu blir det Ullared och en påse godis, behöver jag säga att hanen är på konferens och roar sig med gymnasieflickor? För det gör man på konferens, det har jag läst på Aftonbladets löpsedel för många år sen så då måste det ju vara sant.

Bazinga

söndag 17 mars 2013

Det växer






Jag tror att det är chilin som växer, men det kan vara paprika då jag inte märkte dem och minnet är som det är. Roligt är det ialf att det händer något i äggkartongerna.

Annars har jag idag varit som en duracellkanin, dammsugit hela huset, fixat lite tvätt och lite annat småplock som inte blivit av de senaste veckorna och så börjar påskpyntet komma fram, men där är jag inte i närheten av hur mycket som kommer fram till jul. Jag faktiskt känner hur min energi börjar komma tillbaka efter att ha varit skittrött och behövt sova middag varenda lediga dag osv. Vet inte om det är järntabletterna som gjort sitt eller om den trötta preggo-perioden börjar ge med sig. Skönt är det och jag njuter av att inte vara slutkörd. Har tom varit vaken hyfsat sent på kvällen också nu i helgen, annars har det varit standard att sova vid nio oavsett vad jag gjort och när jag gått upp.

Sen börjas det planeras för Daniels och svärfars 100-års kalas, jag börjar redan få ångest för all städning, men det känns onödigt att hyra lokal när vi får plats här och huset behövs ändå städas. Får ta det i små steg den närmsta månaden. Sen är det nog faktiskt Daniel som bryr sig mest om hur mycket det är städat så han får väl hugga i han med.

I eftermiddag blir det en sväng till Degerfors för lite umgänge och sen är helgen slut. Den tog slut på tok för fort om jag får säga mitt.

Bazinga

fredag 15 mars 2013

i'm in love

Hanen har köpt en ny bil och nånstans hoppas jag på att lägga beslag på den.

Bazinga

Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 14 mars 2013

Tips

Då jag inte orkar blogga på riktigt så länkar jag till Ebba von Sydows blogg där hon har skrivit om Janne Josefsson och näthat osv, mycket läsvärt. Eller kanske inte just detta inlägg men hon har tidigare i bloggen tagit upp ämnet om ni orkar leta på det. Men med tanke på hur många vuxna beter sig så är det kanske inte så konstigt att många ungdomar fortsätter på det beteendet med att kränka och behandla andra människor illa. Annars kan jag verkligen rekommendera Ebbas blogg, en gång i tiden var jag inte så förtjust i Ebba (när hon var på Vecko-revyn) men med åren har jag börjat gilla henne, eller tant-Ebba som Daniel kallar henne, men jag gillar tant-Ebba.

måndag 11 mars 2013

Preggo



Jo det är väl dags att det ska bli officiellt här också. I slutet av augusti så kommer Alexander att bli storebror. På det stora hela har jag mått väldigt bra, dock väldigt trött men det har ni nog redan märkt av här. Annars har jag inte så mycket att tillägga om denna graviditet eller tiden under tillverkningen då allt har känts betydligt lättare jämfört med förra gången. Ska väl tillägga att det ska bli väldigt skönt att vara hemma i sommar, att jobba på sommaren i full fart är ingen hit när man är preggo.

So say we all


söndag 10 mars 2013

mellon

Jag har varit riktigt dålig på att kommentera mellon i år, kanske för att bidragen inte har varit så bra. Annars är det synd att danny inte tävlade i år för han hade nog vunnit. Mina favoriter i år var sean banan och sen växte sig ulriks låt i mina öron. Men jag klagar inte så mycket över han som vann, den funkar bra den också. Fast mest tyckte jag synd om David som fick så lite röster, han förtjänade mera.
Nåväl nu är det ett år kvar till nästa omgång och det är väl lika bra det.
Bazinga
Published with Blogger-droid v2.0.10

lördag 9 mars 2013

Kalas






Då är vi på Daniels brors sambos döttrars kalas som fyller 20 och 21. Kort med presentkort får de.

Bazinga

fredag 8 mars 2013

Operationen

Igår var det då dags för operation. För oss började det redan i onsdags då vi träffade läkare och narkosläkare. Det stora frågetecknet då var om vi var tvungna att sova där natten innan operation eller om vi skulle få åka hem. Eftersom ingen av läkarna hade någon koll på det så blev vi skickade till barnavdelningen där de tog reda på om vi kunde få åka hem eller inte och efter en för lång väntan fick vi åka hem efter att ha träffat en narkossköterska som ville träffa oss. Så efter den dagen var man riktigt slutkörd när man kom hem, speciellt Alex som inte hade fått nån sömn på dagen. Läkartider mitt på dagen för ett litet barn är något som borde undvikas in i det längsta om det ska ta 100 år innan man får åka hem.

Operationsdagen gick då mycket smidigare. Vi var där runt halv åtta och tjugo i nio var han inrullad på operation. Sen runt 12 var operationen klar och efter några timmar på uppvaket blev vi flyttade till barnavdelningen. Sen var det väl tänkt att vi skulle vara kvar en natt, men Alex återhämtade sig riktigt bra så sköterskorna tyckte väl att vi skulle hem så de jagade läkare för att få besked och eftersom allt hade gått bra så åkte vi hem igår runt fem på eftermiddagen och det var riktigt skönt att få komma hem. Sen så har ingen läkare hört av sig idag så det kan ju inte ha varit så viktigt att vi var kvar.



Innan operationen, ni kan ju ignorera mig i stolen.
 

Så här ser vi ut idag, lite trötta och slitna så det har blivit mycket barnprogram, fast det är nog mest jag som är trött och inte riktigt orkar sysselsätta Alex, men vi hade besök av grannen på förmiddagen så lite lek har det blivit.

Helgen kommer för min del bestå av jobb och så blir det lite kalas och mello också.

Bazinga

tisdag 5 mars 2013

Sjukhus

Imorgon bär det iväg till sjukhuset för oss alla med Alex, imorgon är det läkarbesök och sen på torsdag blir det operation för lilla Plutten. Tänkte visa lite bilder på hur han såg ut i våras när han opererades.





måndag 4 mars 2013

Pysselrummet

Igår när vi var barnfria på dagen (Alex kom inte hem förrän runt fyra) så passade jag på att fixa i pysselrummet. Hyllan som vi köpte i förra veckan skruvade jag ihop tidigare i veckan och igår satte Daniel upp dörrarna.


Den nya hyllan
 

Den gamla hyllan. Det blev även lite pysslat men mer om det senare.

Idag är jag trött som en gnu och det beror delvis på min ögonfluss som varit obefintlig i helgen men inatt kändes det som om jag inte gjorde annat än att gnugga mig i ögonen och sen jobba 6-16 på det. Så det får bli tidig läggning för mig.

Bazinga

söndag 3 mars 2013

Gårdagen






Igår var vi iväg på 2-årskalas och det lilla barnet fick kort och present. När jag gjorde kortet tänkte jag att det inte skulle bli rosa, det blir väldigt lätt det till små tjejer eftersom det finns så himla mycket fina rosa papper. Alex tyckte det var väldigt roligt på kalaset att få leka med något annat än sina egna leksaker och så äta en massa kakor också. Fast han åt upp alla nonstop som var på en kaksort och sen de överblivna kakorna hade han lagt på en rad. Kan ju säga att han gjorde det när alla andra var i ett annat rum. Sött var det tyckte jag ialf, sen kanske värdinnan tyckte något annat.

Sen var jag och hanen iväg och åt på Efesos och när vi fick notan så var det väldigt billigt... kan bero på att jag körde och hanen drack inte så många öl. Sen är det faktiskt väldigt prisvärt att äta där. Sen blev det bio och har ni inte sett Django Unchained så ska ni göra det bums, riktigt bra var den. Jag hade dock förväntat mig mer blod efter att hört att den var blodig. Men den är helt klart en av Tarantinos bättre filmer.

Idag fick vi bägge sovmorgon och att bägge två fick ligga kvar i sängen och dra sig kändes lite overkligt imorse och sen äta frukost tillsammans med varsin dator var inte heller igår. Men tyst och tomt är det när Plutt inte är hemma.

Bazinga

lördag 2 mars 2013

Planterat

Igår var jag som sagt var pedagogisk och planterade lite med Alex. Jag tror han var rätt så mycket med på noterna, om inte annat så är det ju alltid kul att gräva lite i blomjorden. För första gången har jag planterat i äggkartonger och det är för att det ska bli lättare att plantera om. Bara att dela på kartongen och sätta i den i nästa kruka för annars om jag förgror i små plastkrukor och då menar jag små så förstörs det sen när jag planterar om till större.









Sen fick Plutt hjälpa till att städa efter sig och det gjorde han mer än gärna. Han dammsög och dammsög så jag tröttnade till slut på ljudet och drog ur kontakten, men han är inte dum så han försökte sätta i den, dock så lyckades han inte. Men han kopplade direkt vad jag hade gjort.

Bazinga

fredag 1 mars 2013

Månadens bild






Coolaste bilden på Alex är månadens bild nu i mars. Förut idag så tvingade jag ut oss en sväng på eftermiddagen och det var riktigt skönt ute och även om det var segt att komma ut så var det värt det.

Nu har jag varit hemma med plutt hela veckan och det har varit skönt att inte jobba men det börjar märkas på Alex att han är rastlös. Även fast han inte är jättemycket på dagis så gör han av med massor av energi där. Dessutom har jag varit väldigt trött i veckan och hanen har väl inte varit så kry han heller så ingen av oss direkt orkat göra nåt med honom heller. Men nästa vecka blir det dagis en dag innan det är dags för operation. På förmiddagen så planterade vi lite paprika och chili, men mer om det i ett annat inlägg.

Däremot så verkar jag ha drabbats av en släng med ögonfluss, dock väldigt lindrigt, det kliar lite och rinner lite men absolut ingenting jämfört när pollensäsongen är som värst. Då lider jag mer av min huvudvärk som inte vill släppa. Just nu skulle jag kunna döda för en treo, men de är det stopp på. Så jag kan väl lika gärna dricka en sockerlösning, för alvedon är väl sockerpiller?

Helgen då? Jodå med lite tur blir det kalas för min del (Alex och Daniel får åka själva annars) men sen blir det mat och bio, Efesos och Django Unchained. Grekiskt och sen Tarantino, det blir inte mycket bättre än så.

Bazinga