onsdag 5 juni 2013

Rårörd jordgubbssaft

Då har jag äntligen tagit tag och gjort rårörd jordgubbssaft av gubbarna jag haft i frysen sen förra sommaren.


Saften fick MVG av Alex, han slukade två glas på en gång.
 

Silduken, nåt bevis var jag ju tvungen att ha med. Flaskorna är de vanliga som ni sett 1000 gånger och utan etikett dessutom. Tänkte däremot bjussa på receptet som var med i sista numret av ICA Buffé

2 liter jordgubbar (1kg)
5 dl vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här:
1. Skölj, rensa och mixa jordgubbarna.
2. Blanda dem med vattnet i en bunke. Täck och låt stå i kylen ett dygn.
3. Låt rinna av i en silduk i ca 30 min.
4. Mät mängden och tillsätt socker. Rör tills sockret lösts upp. Häll upp på rena flaskor och ställ i kylen. Eller frys in saften och ta fram efter behov. Späd med vatten vid servering.

Saften var jättelätt att göra och tog knappt någon tid, gick mycket fortare än när man kokar och var dessutom mycket godare.

Bazinga

1 kommentar:

  1. Såg också det där receptet och fastnade för det för att det var så okomplicerat. Kul att den var så god :-)
    Hur många flaskor blev det på ett ungefär?
    Kram

    SvaraRadera