fredag 30 november 2012

Fredag






Igår när det var torsdag och jag var ledig och hyfsat utvilad och Alex skitgrinig så hoppade vi in i bilen och åkte till Ankis magasin för att handla ännu mera julprylar, med mig fick jag denna söta historia som jag nu har två hyacinter i. Sen kom det med lite annat också. Men Alex var nöjd därborta, han fick en massa fika och så hjälpte han till bakom kassan också. Bättre butik att ha med barn i får man leta efter, det är stort, hyfsat barnvänligt. Men nu dröjer det nog till våren innan jag går dit igen. Så hon hinner få in mera saker.

Fredag var det ju idag och för mig denna fredag betyder det stängningshelg, vad jag verkligen älskar att jobba till halv två på natten. Men eftersom det är helg och jag får sova på morgonen så ska jag försöka få ordning på alla tomtar här hemma. Jag får liksom inte ihop det med alla ljusstakarna jag har köpt. Fick förslag från Hanna att ha alla på samma ställe och det håller jag med om, men vart ska de vara? För jag vill ju att de ska stå där även när vi har kalas och sen på juldagen när vi är här. Jag lever på hoppet att Daniel har en lösning.

Bazinga

torsdag 29 november 2012

Självbehärskning?

Självbehärskning är något som jag saknar. Under sommaren har jag köpt på mig röda fina träljusstakar på olika loppisar. Det blev en del till slut och nu vet jag inte vad jag ska göra med dem, om jag ska sprida ut dem eller ha dem i grupp.






Som sagt var, det blev några stycken. Sen har jag märkt att det är inflation på ljusstakar och flugsvampar bland julprylarna. Och som vanligt får jag för mig att jag har mer tomtar än vad jag faktiskt har. Men i somras rensade jag ut lite och sålde på loppis. Just nu har jag fullt sjå att få ihop allt och med handen på hjärtat går det sjukt trögt just nu. Men eftersom det inte är jul än så ska nog det bli perfekt till slut om inte annat får jag be Daniel peta lite bland sakerna, han har tyvärr lite bättre förmåga att få ihop det bra än mig.





En söt plutt bjuder jag också på. Han hjälpte mig igår att packa lite julsaker. Fast mest intressant var ju kartongen. Barn och katter säger jag bara.

Bazinga

onsdag 28 november 2012

tomtar på loftet


Har jag just eller mest gröt så det fick bli en glasspaus. Men en söt assistent har jag.
Bazinga
Published with Blogger-droid v2.0.9

Mina hemligheter






Då har jag läst ytterligare en bok. Denna gång en typiskt chic lit av Sophie Kinsella och jag kan säga att det var ett bra tag sen jag läste en sån härlig bok i genren. Visst boken var grymt förutsägbar och det var ju inga överraskningar. Men med handen på hjärtat om man läser en sådan bok "lätt" bok om kärlek så är det ju faktiskt det man vill ha. Jag är väldigt svag av den genren på samma sätt som jag är svag för romantiska komedier. Man vill ha något lättsmält som man kan skratta lite åt och mår bra av. Jag tänker inte gå in närmare på handlingen, men flicka möter pojke, flicka blir kär och nånstans blir det strul osv. Jag tror vi alla kan den historien. Men vill man bara koppla bort från verkligheten en stund kan jag verkligen rekommendera denna bok. Definitivt bland det bättre inom genren. Boken har nu några år på nacken så jag tror man bäst hittar den på loppis, det gjorde jag ialf för en femma, så prisvärd var den ialf.

Betyget blir MMM, den var ju trots allt väldigt förutsägbar.

Dagen idag då? Jo jag är ledig, sov lite för länge efter stängningen. Men sen ska det julpyntas och kanske ett besök på öppna förskolan och nånstans ska jag hinna tvätta också. Men eftersom jag är ledig imorgon med ska det nog hinnas med och i helgen stänger jag så då hinns det nog med en hel del när plutt sover.

Bazinga

måndag 26 november 2012

Städveckor

Nu har städveckorna inför julen dragit igång. Idag har köket stått på tur, torkat skåpluckor, torkat ovanför skåpen, tagit bort socklar under skåpen för att dammsuga och torka under osv... tom spisen har varit framme för att få sig en rengöring på sidor och under. Så lite senare i veckan kommer lite julprylar upp. Dock inte idag för nu ska jag vila lite innan jag ska jobba.

Nä mer än så här blir det inte idag. Är för trött, det tar på en att städa med en söt plutt.

Bazinga

söndag 25 november 2012

pyssel


Idag pusslas det för fullt och tro det eller ej så får jag faktiskt lite gjort. Dock inte den sista timmen, först hungrig och sen mätt. Men ett sista ryck och sen hem.
Bazinga

Published with Blogger-droid v2.0.9

lördag 24 november 2012

mys


Idag är vi söta. Men det är bäst för katterna att de vilar nu innan hemmet blir invaderat av typ 10 ungar, så går det när alla ynglar av sig samtidigt. Tilläggas att alla ungar är under fyra år. Får se om vi överlever kvällen. Men det ska bli gott med tacos.
Bazinga
Published with Blogger-droid v2.0.9

fredag 23 november 2012

Harry Potter och de vises sten






Ca 10 år efter alla andra har jag börjat läsa Harry Potter. Boken då? Nja eller jo, men man får ta hänsyn till att det faktiskt är en bok riktad till 10-åringar och till en 10-åring passar boken perfekt. Jag hade nog fullständigt älskat den som 10-åring. Men eftersom jag vet att böckerna blir mörkare så läste jag den första. Man kan ju inte bara hoppa över en bok. Däremot tror jag inte att lillebror har nästa bok, så det blir att leta på loppis eller masa sig till bibblan. Vad boken handlar om tänker jag inte gå in på, tror de flesta vet vad den handlar om ialf. Betyget?

MMM, jag hoppas på högre betyg till den senare böckerna.

Annars har det varit blogglöst några dagar och det beror på att vi hade personalfest i onsdags och utan att gå in på detaljer så var det ett jävla drag och igår ville jag mest dö. Dessutom tackar jag högre makter för att ingen (vad jag vet) lade ut några bilder på fejjan den senare delen av kvällen.

Nu i helgen blir det tacos och pyssel, full fart med andra ord.

Bazinga

tisdag 20 november 2012

Bullbak


Igår kväll gjorde jag och Alex ett nytt försök med bullarna och denna gång gick de jäsa framför en öppen ugnslucka. De blev riktigt fina, dock lite för stora. Men som sagt så tänkte jag göda hela släkten fram till jul så jag inte behöver känna mig lika rund. Alex var ju också med, men han var mer intresserad att äta av degen. Förstår inte vart han har fått det ifrån.
Bazinga
Published with Blogger-droid v2.0.9

måndag 19 november 2012

Helgen

Helgen har i stort sett inneburit jobb för min del, men i lördags när jag kom hem så hade Daniel och Alex varit pyssliga av sig.


De hade varit på promenad och fixat en gran åt mig. Så i år har jag en liten liten utegran. Fast någon ljusslinga i den blir det nog inte. Penséerna hänger med fortfarande, ihålliga blommor det där.

Idag har det blivit en tur till öppna förskolan och efter det ett premiärbesök hos tandläkaren för Alex och det gick över förväntan, man har ju hört talas om barn som bara gråter och skriker under hela besöket men det gick bra. Nu kika ju inte tandläkaren överdrivet mycket i munnen. Senare i eftermiddag blir det en sväng till dagis för att baka lite pepparkakor. Sen fortsätter veckan med bara jobb. typ.

Däremot har jag gjort färdigt alla julkorten, en stor klapp på axeln till mig. Så i år ska jag nog slippa julstressen.

Bazinga

lördag 17 november 2012

Sista kortet

Typ en vecka försenat kommer det sista farsdag-kortet, Daniel har ju nu snart varit pappa i två år och i år tänkte jag att han skulle uppmärksammas. Kort, en mugg och chokladbit fick han .






Lite blandat kompott vart allt är ifrån. Papperna köpte jag på rea för ett bra tag sen och även fast det känns som om jag använt dem en del så har jag massor kvar, men de passar bra när man ska göra lite manligare kort och stämpeln passar perfekt till Daniel the grillmaster.

Nu i helgen är det bara jobb som gäller, inte det roligaste att göra på helgerna men det är inget att hänga läpp för och nu jobbar jag i tre veckor till och sen är jag ledig i tre veckor och det ska bli riktigt skönt.

Nu blir det snart lite Battlestar gallactica (känns som om vi har tittat på serien i en evighet) och sen blir det sängen för tidigt uppstigning imorgon.

Bazinga

fredag 16 november 2012

Julkrans



Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort mig en julkrans. Mossan plockade jag och Alex för nån vecka sen och nu sitter mossan på kransstommen. Den är ditlindad med grön blomståltråd. Sen stack jag ned lite grankvistar och dekorationerna är lite blandade, det röda är från ICA Maxi, fåglarna Björka trädgård och de vita från en gammal krans som jag har slaktat. Riktigt nöjd blev jag och Daniel också för den delen.

Annars är jag skittrött idag, fick ju masa mig upp hyfsat tidigt efter stängningen och eftersom jag öppnar imorgon blir det inget sova på dagen. Men jag tänker inte anstränga mig nämnvärt. Jag lever på hoppet att pyssla lite när Alex sover men än så länge är det bara hopp.

Bazinga

torsdag 15 november 2012

julmyser


Gösta ligger och myser bland julklapparna. Knäpp katt man har. Annars julpysslas det för fullt just nu. Hälften av julkorten är klara. Hanna och Therese behöver inte vara oroliga jag har pyssel kvar tills vi ska pyssla nästa helg.
Sista stängningen ikväll och imorgon är jag äntligen ledig.
Bazinga
Published with Blogger-droid v2.0.9

onsdag 14 november 2012

Fars dag


Detta kort fick min far tillsammans med en trisslott. Lotten gav tyvärr ingen vinst, det var vad han sa ialf.
 

Detta kort fick svärfar och han fick definitivt en nitlott för där var jag med när han skrapade. 

Idag hade jag hoppats på lite solsken för tanken var att jag och Alex skulle ta en promenad och sen fixa lite ute. Men det får bli innefix idag innan jag stänger, som att dammsuga, byta sängkläder hänga tvätt osv. Med lite tur hinner jag pyssla lite också när Alex sover. Jag börjar känna mig lite efter med lite julpyssel och jag som var ute i så god tid från början. 

Bazinga

tisdag 13 november 2012

Söndagskalaset

I söndags var vi på kalas hos min storasyster då hon och hennes man fyller år i november. Presenter och kort fick de. Erik blev nog nöjdast då han fick lego, av nån anledning går alltid lego hem hos karlar som passerat 35.







Materialet är en salig blandning från alla möjliga ställen och imorgon finns en plan att visa några fars dag kort.

Annars består livet mest av att äta jobba sova. Men så är det väl för de flesta. Tur att man har världens solstråle som står och hälsar en välkommen på trappen när man kommer hem från jobbet.

Bazinga

måndag 12 november 2012

Ännu flera kort


Detta kort fick Petra. Papper från Lidl, grattis-stämpel Panduro, fjäril och pearlmaker Pyhobby, grön pearslmaker Stellas, blommor och flickan har jag ingen aning om var de kommer ifrån. 
 

Detta kort fick Hayley och det är även ett kombinerat inflyttningskort till hennes och Cassies nya lya. Papper och brads Panduro, bling och grattis Pyhobby, blommor Stellas och Panduro, stämpel Magnolia. 

Sen funderar jag på att dra igång en ny utmaningen till mig, men vet inte riktigt hur jag ska utforma den. Har inte riktigt tänkt att göra som sist då jag skulle göra ett visst antal saker innan jag fick handla utan snarare välja ut vissa papper eller annat material som jag göra slut på innan jag får handla mera. För en del saker jag har känns som om jag aldrig kommer att använda. Eller så får jag helt enkelt sälja dem. Det återstår att se.

Bazinga

söndag 11 november 2012

Kalas

Igår var det kalas hos Daniels bror och hela fyra styckna blev firade. De som firades var hanens syster, hans brors sambo, hans mamma och brorsdotterns flickvän. Presenter och kort fick dom, tänkte visa två av dem idag.


Kortet som svärmor fick. Papper är från Gekås,blommor, pearlmaker, stämpel, stansar från Py Hobby.


Kortet som Daniels syster fick. Papper från Lidl, stora fjärilen och de stansade från Py Hobby, stämpel Panduro, pärlor ingen aning. 

Dagen idag fortsätter med kalas kombinerat med lite fars dag. Så mera kort kommer att komma och kanske även en matsedel.

Bazinga

lördag 10 november 2012

Sötaste






Han saknar inte idéer det lilla barnet. Här har han gjort ett tåg med sin bobycar, gåvagn och docksulky. Han skulle säkert göra ett större tåg om han hade möjlighet.

Idag blir det kalas så snart blir det en massa kort på bloggen, nio stycken ska levereras denna helg.

Bazinga

fredag 9 november 2012

Allt i hemmet julspecial






Tidigare i veckan köpte jag Allt i hemmets julspecial för att få lite julkänsla och få lite inspiration. Men ack så besviken jag blev. För det första så var "hemmen" knappt julpyntade, visst reportagen är säkert gjorda i augusti, men lite mer kunde de ju ha ansträngt sig tycker jag och i flera av reportagen stod ofta i rubriken, jag gillar inte tomtar och typ inte traditionellt julfirande. Visst tidningen ska återspegla trender och tomtar är väl inte i det senaste ropet och tydligen inte traditionellt julfirande heller. Men för en juljunkie som jag som älskar den traditionella julen med tomtar och släktingar och på tok för mycket godis så var denna tidning ett riktigt bottennapp. Skulle man däremot hata julen så kan jag rekommendera denna tidning för någon inspiration fick man inte. Sen var det tyvärr för mycket annat blaj i tidningen som inte hörde julen till. Är det julspecial så tycker ialf jag att allt ska handla om julen rakt upp och ned. Det mest juliga var ju sorgligt nog omslaget. För inte fasiken var det 242 sidor drömjul inte. Nu tror jag att jag har gnällt färdigt.

Nu blir det en sväng in i duschen och sen ikväll blir det italienskt och sen en date med Mr Bond. Imorgon ska jag försöka få ihop en julkrans och lite annat när vi är barnfria på dagen. Alex ska sova hos sin farmor och farfar och eftersom vi ska på kalas med den släkten imorgon kväll så tar de med sig honom dit.

Bazinga

torsdag 8 november 2012

invägning

Igår när jag skulle sova så ramlade jag in på mina facebookbilder och där kom ångesten, på några bilder där jag sitter i en soffa såg jag väldigt gravid ut och vad jag vet bor det ingen bebis i min mage. Så imorse blev det invägning. 68,7kg. Inte så farligt om jag hade tillstymmelse till muskler på kroppen. Nu är det så att ca 30 av dessa kg sitter på magen och det ogillas. Så nu ska jag skaffa träningskort på riktigt. Så på fredag ska jag köpa träningskläder för då måste man ju träna.
Annars gillar jag att kunna blogga från jobbet. Dock blir det inte många böcker lästa.
Nån som vet hur man får in inläggen i etiketter när man mobilbloggar?
Bazinga

Published with Blogger-droid v2.0.9

onsdag 7 november 2012

Bullbak


Igår så bakade jag ju bullar, med mig hade jag min assistent. Eller ett tag fick han vara med för det var sovdags när det hela skulle bakas ut. Men skoj var det tyckte Alex, han var full med mjöl efteråt.


Bullarna blev däremot en katastrof. Nånstans gick det fel i jäsningen så de blev inte alls bra, så de var bara att slänga. Mest synd var det på bullformarna som det stod Mammas bullar på som jag fick i present i vintras. Men jag lever på hoppet att formarna finns kvar på Lagerhaus och så blir det ett nytt bullbak nån annan gång. Det var ju för väl att jag var ute i god tid.

Idag står det jobb på schemat yey.

Bazinga

tisdag 6 november 2012


Jag och assistenten var ute i skogen förut och plockade mossa. Kul var det tyckte lille Plutt.
Har ju som bekant blivit med smartphone så nu kommer det bloggas för fullt från mobilen. Det var däremot svårare att ordbajsa.
Bazinga
Published with Blogger-droid v2.0.9

Äppelsvarvarven

Igår svarvade jag äpplen så det stod härliga till och svarven då? Jo till en början gick det inte alls, den skalade inte. Men sen kom jag på att man kanske ska försöka ändra tjockleken på skalinställningen och när det var gjort gick det kanon. Visst lite drygt var det ialf, men det var skönt att slippa kärna ur äpplena med potatisskalaren. En massa äppelmos blev det gjort sen också och det är nog Alex gladast för.

Idag står det bullbak och en tur till skogen för att plocka mossa på agendan. Som sagt var så gäller det att vara ute i god tid för bullarna är till Alex kalas i december och med mossan har jag tänkt mig fixa en egen julkrans som ska sitta på dörren.

Sen har jag efter mycket om och med blivit med smartphone och igår försökte jag ladda ner bloggerappen så jag kan blogga i tid och otid, men det ville sig inte så bra att logga in. Men i framtiden kan ni räkna med lite mobilinlägg, typ en massa bilder på alex när han är som sötast vilket är jämt.

Bazinga

måndag 5 november 2012

Sötaste





Att jag och Daniel har världens sötaste son har vi visserligen vetat enda sen han ploppade ut från magen, men alla andra kanske riktigt har kopplat det, därför lägger jag upp hans dagisfoton. Sen att han inte vill posa när jag tar kort grämer mig lite, då är han mest ute efter kameran.

Annars är jag äntligen ledig efter en stängningshelg, underbara lediga måndag. Men helgen har gått bra, det har varit bland den lugnaste helgerna på länge och det tackar jag för. Sen att jag var skittrött igår kväll måste ha berott på allt lövkrattande i lördags. Dagen till ära ska jag vattna lövpåsarna och sen göra äppelmos och då ska jag även testa min nyinköpta äppelsvarv. Betyg om den kommer imorgon.  Annars har jag lite bloggtorka för tillfället, men det får bli lite konstiga inlägg denna vecka, sen till helgen ska det levereras typ 8 kort så efter det blir det en hel del kort här.

Igår fixade jag dessutom adresser till julkortskuverten och det känns skönt att ha det avklarat. För att sitta och stressa runt lucia har inte jag tid med, då ska det bakas och städas inför kalas och jul. Däremot funderar jag på att slå ihop mitt och Alex kalas, Alex fyller på lucia och jag den 7 januari. Och det är en jäkla massa kalas redan som det är och jobbar man varannan helg känns det som ännu mera. Så om nån släkting läser, vill ni gå på ett eller två kalas här i vinter?

Bazinga

söndag 4 november 2012

Höstfix



Blommorna jag hade förut i grytan tvärdog ju när frosten kom, dåligt med tanke att de marknadsfördes som höstblommor. Men kålen överlevde och nu har den fått sällskap ljung och en en.
 

Med tanke på var jag hade tänkt att ha ljungen så köpte jag för lite, för meningen var att de även skulle fylla en zinkbalja/kärl jag har på framsidan, men det blev bara en kvar så den fick hamna i en kruka rakt upp och ner. Sen blev det mer höstfix igår, det krattades löv som nu ligger i säckar och meningen är att jag ska sticka hål på dem och sen vattna och sen ska det bli mull. Men den sista biten blev aldrig av igår och idag orkar jag inte, det får bli imorgon när jag är ledig. Sen plockades det in lite leksaker till pergolan och de sista sommarväxterna fick sin vila på komposten och bryggeriflaskorna fick flytta in. Sen så fick bilarna vinterdäck, men det fixade Daniel. Men nu känns det skönt att det mest faktiskt är gjort.

Sen har jag lyckats halvt dubbelboka mig. Jag bokade in en pysseldag med två tjejer en söndag i november och samma söndag är det julmarknad i Edsberg som börjar 11.00, så jag funderar på att bli sen till pysslet. Jag hade hoppats att julmarknaden var på lördagen istället. Annars är jag helt död just nu, även fast det var lugnt igår (förutom en buss runt fem) så är jag helt död i både kropp och själ. Det här med att jobba sent börjar jag bli för gammal för och jag kan ju säga att det inte krävs mycket för att jag ska tända till och nästan bli otrevlig, det är för väl att jag gömmer mig i köket på kvällarna. Nu ska jag börja fixa maten så jag kan dö lite när Alex sover.

Bazinga

lördag 3 november 2012

Månadens bild


Månadens bild november är på söta Gösta som har lånat en av Alex böcker för att läsa lite. Idag ska det krattas löv i trädgården och lite annat utefix innan det blir vinter på allvar.

Ikväll hoppas jag på lite maskeradgäster på jobbet, för nån månad sen hade vi självaste Darth Vader på besök och jag hoppas på en repris ikväll.

May the force be with you

fredag 2 november 2012

Kort







Kollegan som jag var hos igår fyllde jämt tidigare under hösten så hon fick också ett kort och en liten present. Även här har jag använt mig av fjärilsstansen.

Idag börjar den underbara stängningshelgen och som jag har längtat efter den. Men nästa vecka väntar en tvådagarsvecka och långhelg fre-sön så det ser jag framemot väldigt mycket och det gör att jag lättare uthärdar helgen.

Bazinga

torsdag 1 november 2012

Torsdag

Idag har jag äntligen varit och hälsat på en av mina kollegor som är föräldraledig, vi har väl säkert i en månads tid försökt få till en dag och idag blev det äntligen av att hälsa på och kika på det lilla barnet som föddes i början av sommaren, som alltså inte var så liten längre. Kort och present fick det lilla barnet.







Materialet är blandat hej vilt från olika ställen, papper från Panduro och likaså stämpel. Blommor, brads och bokstäverna på ståltråden är från PYhobby, sen pearlmaker från Stellas. Fjärilarna har jag stansat ut och vad jag älskar fjärilsstansen, den kommer ni garanterat att se mera av.

Sen blev det lunch på mitt jobb och sen besök hos min mamma, det är lika bra att passa på när man är åt det hållet.

Bazinga