onsdag 30 november 2011

30 november

Då går vi vidare till nästa del i köket och nu har turen kommit till en av avslutningshyllorna i köket. Idag bjuds det på den översta hyllan.


En salig blandning av lite olika tomtar som jag bara har en av.

Nu väntar jag på att svärmor ska ringa och säga att Alex är vaken så vi kan hämta hem det lilla livet. Det börjar bli lite tomt här hemma. Men det har varit skönt att kunna fixa utan avbrott här hemma. Idag har ugnen blivit rengjord och det var inte kul nånstans och nu väntar tvätten.

Ha en bra sista november.

tisdag 29 november 2011

Barnfria

Nu har vi varit barnfria i ca fem timmar och det var riktigt längesen jag var så här effektiv. Jag har städat, städat och åter städat. Övervåning har blivit både dammad och moppad, likaså klädkammaren och sovrummet. Det gick mycket fortare än vad jag trodde, annat är det för Daniel. Han har städat badrummet i snart fyra timmar och är inte klar än. Men han kan ju aldrig göra något halvdant utan har plockat isär duschblandaren och gjort rent och knappt fått ihop den, har frågat mig flera gånger åt vilket håll allt ska sitta och ibland funderar jag på om jag faktiskt är smartare än Daniel. Hur som helst för mig har det gått med raketfart även fast jag är trött och då beror på två saker, det första är att jag inte har något barn att ta hand om och det andra är att det finns inte ett endaste minsta renoveringsdamm i huset och det är hur skönt som helst. För att från vi flyttade in i huset fram till nästan ett år sen så har vi haft något projekt nånstans i huset som gjort att det dammat och jag är väldigt glad att vi inte har något pågående projekt just nu utan bara kan fokusera på att vara föräldrar och nån gång ibland oss själva.

Nu ska jag bara diska sen väntar soffhäng i lugn och ro hela kvällen.

Live long and prosper

Julebilden

Dagens bild består av Daniels gamla ölflaskor som är ställda i en korg. Den har blivit lite julpimpad med lingonris och så har den fått en juligare etikett än vad som satt förut.

Idag ska det storstädas i det Åströmska hemmet och bekväma som vi är har vi skaffat barnvakt och utslitna som vi är blir Alex kvar hos sin farmor och farfar över natten. Det är något jag ser framemot, det blev inte många timmars sömn inatt. Vet inte hur många gånger jag stoppade in nappen och det är ett projekt numera när hans säng inte står vid vår. Men jag fick Alex att somna om typ 1000ggr så han sov till kvart över åtta till slut och det var för väl det annars hade jag nog varit död vid det här laget, nu är jag bara i zombiestadiet. Det är väl fördelen när jag stänger, då sover jag i gästrummet helt ostört.

Live long and prosper

måndag 28 november 2011

Nattinlägg

Det får bli ett litet inlägg så här mitt i natta innan jag ska sova. Att jobba sen är verkligen inte humant har jag kommit fram till.


Dagens bild består av en bricka som ser väldigt runt ut men i verkligheten är den jätteoval. På den har jag lagt lingonris som är plockade i skogen här hemma, sen har jag tagit notpapper som jag har virat ihop och sen limmat ihop för att de ska hålla sig på plats. Sedan har jag tagit rött sidenband på en och juteväv på den andra och knytit ihop dem. Skedarna är inropade på en auktion nån gång i somras och även de har fått lite sidenband.

Live Long and Prosper

söndag 27 november 2011

Första advent


Idag är det första advent och då ska man tända ljus. Eftersom jag jobbade sent igår så blev det inte frukost när det var mörkt utan snarare runt lunch.

Igår var en upplevelse att jobba under Novemberkåsan. Mycket lera på golvet i matsalen och lagom man hade fått bort det kommer det in nya leriga gummistövlar. Sen är det en sak som jag inte kan förstå och inte mina kollegor heller, det är att folk åker och kollar på en motortävling och sen dricker sig fulla och odrägliga. I min värld går det inte ihop och det gjorde det inte i mina kollegors eller mans heller för den delen. Jag anser att de förstör för de som tar med familjen och åker dit för att ha trevligt. Men folk är som de är.

Live long and prosper

lördag 26 november 2011

Julstämning

Julstämningen har väl inte riktigt infunnit sig än, speciellt inte i detta härliga vårväder. Hade det varit i mars hade jag varit helnöjd med detta väder, men just nu är jag sugen på snö. Sågemigsnö.nu.

Igår kom det fram väldigt mycket tomtar, jag kanske gick ut lite hårt men det är bara jul en gång om året och då jag inte vill ha julsaker framme efter nyår så åker allt upp tidigt. Hjälp till att packa upp allting hade jag såklart.


Kartongen var en riktig höjdare. Sen tänkte jag försöka mig på en julig bild från hemmet varje dag enda fram till julafton. Idag går jag ut hårt och lägger ut två bilder. Det kan jag luta mig tillbaka på om jag skulle missa någon dag.


Så här ser apotekardisken ut för tillfället, jag blev ganska nöjd med den. Det stora svamparna gillar jag bara mer och mer.


Idag gjorde hanen och jag ett bra byte. Jag hade planer på att måla barngrindar from hell, men han erbjöd sig och jag tog en långpromenad med Alex istället. Det var jätteskönt att komma ut i det fina vårvädret även fast det blåste en hel del. Men Alex som jättefort och sover ute fortfarande, jag har förhoppning om att han ska sova en halvtimme till så jag hinner julstöka lite.

Live long and prosper

fredag 25 november 2011

Julen ska in

Nu ska det julpyntas för fullt här hemma, men frågan är om pyntet räcker? Vad tror ni?

torsdag 24 november 2011

Matsedel

Torsdag - Krämig pastasås med räkor
Fredag - Nötgryta ala improve med potatis
Lördag - Kycklinggryta med ris
Söndag - Pastasås med lövbiff och svamp

Måndag - Ugnsbakad lax i hummersås
Tisdag - Raggmunk med stekt fläsk
Onsdag - Het fläskfilé i kokosmjölk och squash
Torsdag -Handla julklappar äta ute
Fredag - Baconfyllda köttfärsbiffar med potatis
Lördag - Krämig kycklinggryta
Söndag - Tonfisk med romsås och potatis

Måndag - Spaghetti och köttfärsås
Tisdag - Kalvstek med potatis
Onsdag - Saffranskryddad fisksoppa
Torsdag - Stuvade makaroner och falukorv
Fredag - Inbakad fläskfilé
Lördag - Entrecôte med ugnsrostade grönsaker/rotfrukter
Söndag - Fläsk och bondsås med potatis

Måndag - Grillad nötskiva med potatisgratäng

onsdag 23 november 2011

Övervintra






Jag har gjort ett försök till att övervintra en paprikaplanta och än så länge är jag väldig skeptiskt till att den ska överleva. Ja ni ser ju resultatet. Men den fick vatten idag så med en massa tur kanske den repar sig.

Idag är jag ledig och jag har lyckats måla barngrindar och gjort matsedel, den kommer att komma upp inom kort. Annars känner jag hur stressen kommer mer och mer på allt som ska fixas, men ändå blir ingenting gjort känns det som. Men jag jobbar på det hela.

Mitt i natta

Jag borde sova nu mitt i natten, men är pigg som en mört nu inatt. Att det ska vara så svårt att lägga ner datorn. Imorgon eller rättare sagt senare idag hoppas jag på ett riktigt inlägg.

måndag 21 november 2011

Igår stod det julmarknad i Edsberg och ett besök på Ankis Magasin och tyvärr så har trenden shabby chic kommit till julen. Jag gillar den trenden, men inte på julen. Så tyvärr inhandlades det inte så mycket. Fast det var ju bra för ekonomin.

När vi kom hem blev det dags för lussebullsbak för min del. I år testade jag ett nytt recept som är med i boken Adventsbak som är med i den serien receptböcker som Aftonbladet hade för några år sen. Lite bullar blev det till slut och riktigt goda också för den delen.


Snart ska vi iväg till Gropen hem till en i föräldragruppen. I våras sågs vi ungefär en gång i veckan och sen i somras blev det inte många träffar. Så det var ett tag sen jag träffade alla så det ska bli riktigt skoj att se hur de andra barnen har växt och utvecklats. Sen ska det stängas på jobbet, kanske inte riktigt lika kul men jag tjänar pengar.

Live Long and Prosper

söndag 20 november 2011

Julpyssel

Igår blev det lite julpyssel med Therese, barnen lekte på nedervåningen och vi satt på övervåningen, helt perfekt. Det som gjordes var julgranar av en bok. Så här snygga blev mina. Det syns inte så bra på bilderna men jag har haft på glitterlim längs med kanterna så det ser ut som om det har runnit lite. Idén till granen fick jag från tidningen 101 nya idéer. De var väldigt lätta att göra när man väl kom på hur man skulle vika pappret. Det blå hjärtat har jag klippt ut och sen målat med glitterlim, men jag är inte riktigt nöjd med det så på det andra blev det färdiga stjärnor som jag hade. Närbilder tänkte jag inte på att ta, men det kanske dyker upp senare.



Alex är ett stort fan av vinjetter, favoriten är The Big Bang Theory, men Simpsons fungerar bra det med. Inatt slog han till med 13h nattsömn, fast med några avbrott som att stoppa i nappen och sen en vällingpaus imorse. Men på det stora hela ska jag inte klaga.

Snart ska vi iväg på julmarknad i Edsberg och sen ska jag baka lussebullar och om jag har energi ska jag även måla barngrindar, men jag tvivlar på att den energin kommer att finnas.

Live Long and Prosper

fredag 18 november 2011

Julkonserver





Nu på kvällen har jag dragit igång julpysslet. Först ut blev två konservburkar som blev inslagna i papper och sen blev det lite hjärtan på också. Imorgon ska det julpysslas med Therese och då kommer det med största sannolikhet bli något helt annat än konservburkar.



Den där söta pluttungen Alexander fick vara med här också. Han växer så det knakar och utvecklingen går ännu fortare framåt. Att resa sig mot någon möbel och sen stå kvar är inte några större svårigheter längre, speciellt inte när det finns katt i närheten.

Live long and prosper

torsdag 17 november 2011

Torsdag

Tröttare än tröttast är jag och inga roliga bilder blev det igår heller. Folk var helt enkelt för jäkla tråkiga. Nästa personalfest tänker jag vägra att öppna dagen efter speciellt när de andra knappt dricker nåt. Då jäklar ska stället livas upp eller så får jag byta restaurang till Karlskoga de verkade mera festsugna. En del kreativa huvudbonader fanns det på plats men de gjorde sig inte rättvisa på bilderna.

Sängen nästa för även imorgon ringer klockan 05.15 sen är det ledig helg som gäller.

onsdag 16 november 2011

Ego Bitch

Det är jag det. Måste däremot bli bättre på att ta kort på mig själv. Som ni ser.






 Ikväll är det personalfest med temat kreativ huvudbonad. Kreativ som jag är så letade jag på en gammal tiara som jag fick för längesen. Tyvärr så öppnar jag imorgon på jobbet så det blir en lugn och nykter personalfest, bara för det är jag ölsugen till tusen och skulle kunna döda för en öl. Det får bli en annan dag helt enkelt. Men att festfixa sig utan en fördrink kändes väldigt konstigt och borde nästan vara förbjudet enligt mig. Jag får väl hoppas på att inte öppna när nästa personalfest är. Bilder dyker nog upp imorgon på flera kreativa huvudbonader.

tisdag 15 november 2011

Bara gnäll

För ett tag sedan så var jag på ett My-Kiddo party för barnkläder och handlade såklart litegrann. Hittills allt bra. Fick kläderna och insåg att koftan jag hade köpt till mig skulle klia ihjäl mig så den ska tillbaka. In på deras hemsida för att kika lite om returer, där kommer problemet. Det går inte på något sätt att göra en retur på deras hemsida enligt beskrivningarna för det finns inte någonstans att göra det. Så imorgon blir det till att ringa till dem. Att de ska krångla till det, är det för att folk inte ska skicka tillbaka saker? Dessutom står det ingenting om det på följesedeln, det var mest en slump att jag gick in på hemsidan för från början tänkte jag bara skicka tillbaka paketet. Nä så därifrån kommer jag nog inte handla igen om det ska vara så krångligt att skicka tillbaka varor. Kan ju också säga att Daniel fick leta också då jag är hopplös på att hitta på hemsidor och han hittade inte heller något.

Imorgon är det dags för personalfest och jag är inte ett dugg sugen på det, anledningen heter jobba öppning dagen efter. Så det blir att köra till KGA där vi ska vara och hålla mig nykter och sen åka hem i skaplig tid. Dessutom så hinner jag inte träffa Alex något imorgon och idag har jag jobbat 11-20 så inte mycket tid med honom då heller. Så på torsdag kväll får jag se honom nästa gång. Ibland är det inte ett dugg roligt att jobba när man har barn.

Här blev det visst bara gnäll, men snart så ska jag börja julpynta här hemma. Nästa vecka ska köket städas, sen åker allt upp, eller nästan ialf granen får vänta ett tag till.

måndag 14 november 2011

Ledig

Idag har jag äntligen en ledig dag, men precis som alla andra lediga dagar så bokas de upp med tusen olika saker. Idag var det först ett besök till handkirurgen med Alex. Hans hand utvecklas fint och nån gång under vintern/tidig vår kommer han att bli opererad. Då kommer de att separera hans pekfinger och långfinger som sitter ihop och även mellan lillfingret och ringfingret. Detta är något som jag inte ser framemot över huvudtaget.

Efter besöket blev det en tur upp på stan till Panduro som borde gå runt på bara mig vid det här laget. Men lite saker till julpyssel handlades så snart ska det bli julfint hemma. Tror däremot att en del pysselsaker får flytta ner så jag kan pyssla oftare. Övervåningen ligger lite off och med en kille som förflyttar sig och vi inte har fått upp en grind däruppe så blir det inte så mycket däruppe.

Nu har jag landat hemma hos svärföräldrarna i en av deras fåtöljer på lite försenat Fars dag firande. Ikväll hoppas jag på en bättre läggning av Alex. Då det numera tar en timme innan han somnar, men de tre senaste kvällarna har vi antingen haft besök hemma eller så har han somnat i bilen på väg hem. Men ikväll hoppas jag på rätt förutsättningar och ett snällare barn.

Live long and prosper

söndag 13 november 2011

Kalas i massor



Igår var det dags för lite kalasande. Denna gång var det tre stycken som slog ihop sina kalas, så det firades två svägerskor och svärmor. De översta korten är till svägerskorna och det nedre till svärmor. Sen så var Daniels äldsta brorsdotter var hemma i Sverige och fick lite julklappspengar i denna ask.


Idag har det även firats lite Fars dag hemma hos mina föräldrar. Det blev en sväng dit efter jobbet och pappa fick så klart ett kort.

  Kortet var fyllt med en trisslott som tyvärr var utan högvinst, men en lågvinst var det ialf.

Imorgon blir det sjukhusbesök med Alex och sen ska svärfar få lite uppvaktning och ikväll håller jag tummarna på att Alex somnar ganska lätt och framförallt tidigt för att umgås med Daniel står högst på listan just nu.

Live long and prosper

lördag 12 november 2011

Här skulle det ha blivit ett inlägg, men ingenting funkar och jag är för trött. Imorgon blir det nya tag och kika in då på kvällen för då har det nog kommit ett inlägg med en massa tur.

fredag 11 november 2011

Dryga barngrindar

Jodå idag har det målats barngrindar som inte är ett dugg kul, det kan vara bland det drygaste jag någonsin målat, det är nästan så att jag hellre hade slipat spackel om jag slapp allt damm. Pillrigt och så rinner färgen åt alla håll och kanter. Sen har det städats tillsammans med hanen och hör och häpna denna gång har jag inte gjort mest, anledningen till att jag brukar göra mest är inte att Daniel maskar och smiter utan för att han är extremt pedantiskt och det är inte jag.

Anledningen till städningen är att om några timmar väntas det lite besök från olika håll och kanter. Så då är det bäst att städa en sväng innan.

Helgen kommer att bestå av jobb, kalas, jobb och farsdag firande. Nånstans däremellan ska jag försöka att andas och kolla igenom vad som behövs handlas till att det ska julpysslas. Nästa år ska jag nog börja julpyssla i juli eller kanske i juni. Men sakta men säkert smyger jag in julen här hemma redan nu.

Live long and prosper

torsdag 10 november 2011

Plockat lingonris

Idag blev det en tur ute i vägkanten för att plocka lingonris till framtida julpyssel. En hel korg blev det på ganska kort tid.

Vad det kommer att bli av detta återstår att se, men jag har en del idéer. Sen så ska tiden räcka till men det är en annan sak. Funderar faktiskt på att ta en vecka semester i början av december, tror det behövs.

tisdag 8 november 2011

Egentid

Nu under kvällen har jag fått lite egentid här hemma då Daniel tog med sig Alex och åkte hem till sina föräldrar. Först blev det att måla barngrindar som är drygt som f*n, de där spjälorna kan flyga långt åt h*lv*te. Efter det fick jag äntligen umgås med den nya hyllan.

Så här blev det, jag är riktigt nöjd och det var väldigt skönt att få bort mycket från bordet. Så nu kan man bre ut sig ordentligt däruppe. Vilket jag gjort under kvällen. Mer om det en annan gång.

Läggningen av Alex ser inte ut som det gjort förut då man bara lade in honom. Nu kan man säga att han gör den i olika steg. Så här brukar det se ut.

 Först lägger vi ner honom.
 Men det där med att sova är överskattat.
Stå upp i sängen är det absoluta hetaste just nu. Hur han somnar sen är lite olika, men oftast på sniskan.

Imorgon så börjar jag för en gångs skulle inte 6.00 utan 15.45, sovmorgon med andra ord. 

Live long and prosper

måndag 7 november 2011

Matsedel

Måndag - Max hamburgare
Tisdag - Sivans älgfärsbiffar med pressad potatis
Onsdag - Kalkongryta med ris
Torsdag - Köttfärslimpa med svamp och kokt potatis
Fredag - Fannys örtkyckling allt-i-ett med potatis
Lördag - Kalas
Söndag - Svampmiddag med Daniels kurs, jag jobbar

Måndag - Jamies fem-timmars lamm med potatis
Tisdag - Matlådor (jag jobbar 11-20)
Onsdag - Nötgryta alá improvised med potatis
Torsdag - Squashplättar med rökt lax
Fredag - Baconfyllda köttfärsbiffar med råstekt potatis
Lördag - Besök av Niklas och Therese överraskning
Söndag - Raggmunk med fläsk

Måndag - Kryddig indisk gryta med kycklin, linser och ris
Tisdag - Krämig pastasås med räkor
Onsdag - Fiskgryta med philadelhia ost och ris eller potatis

Denna gång har Daniel gjort matsedeln och de flesta recept kommer från tasteline. Nu väntar jobbet på mig.

söndag 6 november 2011

Kvällspysslat

Jodå denna vecka har jag slagit på stort och fått tid uppe vid pysselbordet hela två gånger. Det blev några födelsedagskort som kommer senare och så blev det lite finmålning på hyllan som är på är på plats men inte torr så snart blir det lite ordning däruppe, nu är det värsta kaoset. Men lite tändsticksaskar fick jag ihop. Måste ju få fart på julpysslet.

 Baksidan
Framsidan


Imorgon är det öppning som gäller igen, men jag har fixat läslektyr till rasten, Hus och Hems julspecial lånade jag av min mor förut. Så snart blir det ännu mer julinspiration. Så det får nog bli några pysselkvällar i nästa vecka med.

Sovmorgon

Idag blev det en ordentlig sovmorgon för mig och Daniel, 10.20 vaknade vi. Det var riktigt skönt och välbehövligt för ialf jag var grymt efter med sömnen. För att första jobba heltid och skift och sen avlasta Daniel så han inte behöver ta Alex på morgnarna när jag är ledig sätter sina spår. Dessvärre hade inte Alex varit lika snäll hos sin mormor och morfar. Så med andra ord ska de ha honom oftare så han vänjer sig med att vara där.

Så hur var gårdagskvällen? Åt gjorde vi till slut på Hellas på drottninggatan och det var bland det sämsta jag varit med om på länge. Maten var okej, men servicen var under all kritik. Servitriserna sökte ingen ögonkontakt så när man skulle beställa mera fick masa sig till baren och vårt kaffe och te glömdes bort två gånger av samma tjej så det hoppade vi över för då var det dags att ta sig till bion. Så ingen dricks där inte och absolut inget återbesök.

Filmen vi såg var Tintin och den var kanonbra, tyvärr gick den bara i 3D om man ville engelskt tal. 3D var inget för varken mig eller Daniel. Jobbigt med två par glasögon och texten var lite flytande. Nä tacka vet jag vanlig 2D.

Snart ska det lilla barnet hämtas och Daniel ska på svampkurs och jag ska åka och hälsa på storasyster så hennes dotter får leka lite med Alex. Så nu håller jag tummarna på att min mamma fått Alex att somna innan jag kommer, han hade tvärvägrat att göra det nu på förmiddagen.

Live long and prosper

lördag 5 november 2011

Lördag

Ikväll blir det restaurangbesök och bio med bästaste maken. Men mest ser jag framemot en barnfri natt då det lilla livet vaknar och ska ha nappen var och varannan timme och nu när vi har sänkt ner sängen så måste man ta sig ur sängen för att fixa det.

Igår fick jag min blogcandy av Jossan och det var kul att få lite nya saker att pyssla med, nu ska bara tiden räcka till. Den är verkligen en bristvara nu för tiden.

Snart blir det ner till källaren för att slipa bort lite färgrinningar på hyllan jag målat och sen ska Daniel skruva ihop den. Så om en vecka kanske ni får se resultatet. Med lite tur.

Nä gå och dö under täcket skulle inte vara helt fel.

torsdag 3 november 2011

Pysslat



Ikväll efter att Alex hade somnat så tog jag mig lite egentid uppe vid pysselbordet som besöks på tok för sällan. Det blev en hel del gjort, bla fick några konservburkar lite papper och sen var det en del som hade papper kvar som får vara som de är. Det syns inte på bilderna men på burken längst upp till vänster skymtar man två svarta korkar korkar till Promarkers pennor, nån gång måste man ju börja köpa på sig sådana och jag började med det igår. Annat som gjordes däruppe kommer upp senare av olika anledningar.

Sen hade Seth och Gösta lite mys i Daniels knä. Sötaste katterna.


Nu väntar sängen som vanligt och imorgon är det sista öppningen denna omgång för mig. Känner mig mest övertrött nu så bara för det kommer jag somna jättesent.

Live long and prosper

onsdag 2 november 2011

101 nya idéer





Nu har jag äntligen köpt julnumret av 101 nya idéer så snart blir det dags för en massa julpyssel. Umgås med Daniel får jag nog göra efter jul. Tyvärr har jag inte hunnit titta i tidningen än, den får följa med till jobbet imorgon så får jag läsa den på rasten. Imorse på rasten hade jag tur, en kollega hade med Allt i hemmet julspecial så nu jäklar är jag jultaggad.

Live long and prosper

tisdag 1 november 2011

Nytt liv är återuppstått

I början av sommaren så startade jag en ny kategori här på bloggen som hette Nytt liv, den har legat nere ett tag då jag inte gick ner ett endaste kilo. Men imorse innan jag åkte till jobbet fick jag ett infall och ställde mig på vågen och det var en positiv överraskning, 67kg visade den. Under de två månaderna jag har jobbat så har jag lyckats gå ner 4kg och då utan bantning för den senaste tiden har jag frossat i sötsaker och ätit sent på kvällarna då jag jobbat sent. Men å andra sidan försöker jag äta små portioner när jag äter, sen att jag äter ofta är en annan sak.

Snart väntar sängen för 05.15 ringer väckarklockan och inatt hoppas jag på mer sömn än jag fick inatt. Jag och Alex turades om att väcka varandra, jag hostade och han jämrade sig.