fredag 30 september 2011

Shoppat del 2





Jodå det blev en del shoppat på Panduro också. Det är en massa stickers, band, blommor, stämplar, papper och lite till. Så nu är jag igång med skapandet. Dock inte i helgen för då ska det jobbas för fullt.

torsdag 29 september 2011

Shoppat

Mycket kom vi hem med och allra bäst var Panduro. Dyrt blev det överallt men mycket saker blev det. Idag ska allt packas upp och förhoppningsvis ångrar man inte något köp.

onsdag 28 september 2011

På väg

Yey i bilen på väg till Ullaredet, dock med en omväg till Svenljunga men utan den omvägen hade det inte blivit någon. Skittrött är bara förnamnet. Men jag vaknar nog till nån gång. Shoppinglistan är med och först på tur står ett besök på Panduro outlet. Så i nästa vecka ska det scrappas varenda kväll hoppas jag på.

Återkommer imorgon eller liknande. Om jag inte blivit ihjälkörd av en kundvagn.

måndag 26 september 2011

Svampkurs

Daniel har i sin iver att bli en bra svampplockare börjat en svampkurs. Så nu har vi återigen svamp på hela matsalsbordet som ligger på tork.


Några chilisar ligger där också på tork. Igår försökte jag torka ett gäng i ugnen, de var inne för länge så idag ska jag göra ett nytt försök. Men då får Daniel ta ut dem för jag ska jobba ikväll.


Världens sötaste dricker numera själv ur pipmuggen. Stora killen.

söndag 25 september 2011

Bröllopsdag

Idag firar min storasyster och hennes man ett år som gifta. Så här snygga var de när de gifte sig.


Kvaliteten på bilden är inte den bästa, som tur är så är deras bilder mycket bättre. Deras dag var kanonfin och jag tokgrinade hela vigseln, faktiskt mer på deras än när jag själv gifte mig.


Så till alla ogifta därute, gift er och bjud mig för jag är sjukt sugen att gå på bröllop där jag inte är tärna eller brud utan en helt vanlig gäst. Öppen bar uppskattas.

fredag 23 september 2011

Bara gnäll

Det är förjävligt att man ska må skit när det ska hända något roligt. Imorgon var tanken att jag och hanen skulle dra till A-sund för lite fest hos en kollega till mig. Peppad som tusan och skjuts hade jag lyckats fixa hem också, barnvakt med för den delen, men det var den lätta biten. Jo istället så börjar halsen att jävlas, småkrasslig hela veckan men inget allvarligt utbrott. Just nu är jag mest utmattad, men det kan ju bero att jag jobbat 6-16 de senaste dagarna. Jo börjar känna mig febrig också. Bara skit. Men måste kurera mig i helgen så jag fixar att hälsa på Boris i nästa vecka.

Nä bara gnäll här. En mjukglassmaskin vore inte helt fel just nu.

torsdag 22 september 2011

Mjölkkanna

Åter igen ett auktionsinrop. Helnöjd är jag även med denna. Daniel har stenkoll på vad han ska ropa in åt mig. Än så länge står den bara på verandan, men så småningom ska jag nog hitta en plats till den också, men det får bli till våren. Närmast på tur är att få ordning på paprikor och chilisar till vinterförvaring, men det går riktigt trögt med det, en paprika har hunnit dött.

När jag kom hem idag så fick jag mig en rolig överraskning. Jag och Daniel ska rulla ner mot Ullared på onsdag. Det är så att han har ropat in en del saker på nätauktion som ska hämtas i Svenljunga och de kan bara hämtas ut den dagen. Tur att jag redan var ledig. Så nu måste halsontet försvinna så jag är pigg. Men jag får väl dricka mig frisk på lördag.

onsdag 21 september 2011

Fruktskål



Det kan knappast ha undgått någon att Daniels stora passion numera i livet är att åka runt på loppisar och auktioner. Helgen som var var absolut inget undantag. En del prylar är redan uppvisade här. Nu har det kommit till denna skåls tur. Ingen aning vad den har varit till från början, men den passade utmärkt som fruktskål. Nu gäller det bara att få ihop alla konstiga saker som Daniel kommer hem. Inte helt lätt alla gånger då mycket saker spretar åt olika håll. Jag har precis tagit undan en "mjölkkanna" som jag köpte i våras som jag inte får in i köket någonstans så den får hamna på garderoben för bättre tider. 

Jag har även börjat göra plats i skåpen för den udda servisen, så nu har lite glas åkt ut. Daniels ölglas törs jag inte slänga ut, då får jag väl sova på soffan eller något i den stilen. Men fler glas kommer att åka ut och jag vet vilka jag vill ha bort. Kanske ska göra det när jag är själv hemma och hoppas att han inte saknar dem.

Dessutom är den första julklappen inhandlad nu *skryt*

tisdag 20 september 2011

Utmaning

Jag har antagit en utmaning som Pelle hade på sin blogg. Utmaningen är att visa allt man har på kylen. Jag går ut hårt och tar med kyl och frys.


Som ni ser är det inte mycket alls. En magnet på kylen och en på frysen från två olika resor och på den ena resan var jag inte ens med på eftersom jag och Daniel inte ens hade träffats då. Han var där med sin bror och hans dåvarande fru och sen en "tjejkompis". Nåväl han umgås inte med "tjejkompisen" nuförtiden ialf. Alla som vill får anta utmaningen. Lämna gärna en kommentar bara.

På tal om något helt annat. Vi går ju mot mörkare tider och kallare väder och nytt för i år är att köpa höst och vinterkläder till barn. Det är verkligen en djungel eller mest är det skitsvårt att veta vilken storlek man ska köpa. Jag var ialf till Marieberg förut för att kolla efter en vindjacka i strl 80 då jag vill vänta med de riktiga vinterkläderna. Det enda vettiga jag hittade var en skaljacka från Polarn och Pyret men då kostade jackan 700kr. Inte riktigt vad jag vill ge för barnkläder som blir använda under några månader. Så nu sitter jag och kikar på Tradera och hittar mycket fint för lagom pengar. Så hanen får ropa in lite åt mig, nåt måste han ju göra nu när han är pappaledig.

Det lilla barnet utvecklas som bara den. Det börjar komma att från sittande läge ta sig till mage, men det är mycket blod, svett och tårar för att lyckas.



 Som ni ser inte helt nöjd, men det gick till slut.

Det bästa just nu är att gå när någon håller i hans armar. Kul tycker han, jobbigt tycker min rygg som snart går av på mitten. Sen har han också kommit på det där med att öppna kökslådorna när han åker i gåstolen. Än så länge är det mest lådan med skärbrädor så han får nog hållas ett tag till. Sen blir det att barnsäkra de lådorna han inte får vara i och resten av lådorna får vi nog räkna med att innehållet hamnar på golvet så småningom.



Det blev visst mycket barnprat denna gång, men ibland blir det så. Jag funderar på vad bloggen ska handla om i vinter. Nu i sommar har det varit mycket trädgård med pallkragarna, loppis och auktionssaker. Men de säsongerna är snart slut och pyssla hinns inte med just nu och så måste jag handla innan jag kan komma vidare. Förslag mottages gärna. För bloggen kan ju inte bara bestå av matsedel varannan vecka och sen en massa svammel.

Matsedel

Jag börjar med gårdagen och sen två veckor framåt.

Måndag - red snapperfilé (fisk) med färskpotatis och hollandaisesås
Tisdag - Örtkotletter med klyftpotatis
Onsdag - Kycklingsoppa och vitlöksbröd
Torsdag - Fransyska stek med potatis
Fredag - Flankstek Chimichurry med pommes
Lördag - Kyckling med morötter och dragon med ris
Söndag - Stekt tonfisk med potatis och någon sås

Måndag - Enkel kycklinggryta med ris
Tisdag - Kantarelldoftande fläskfilépanna med ris
Onsdag - Gryta med potatis
Torsdag - Smördegsinbakad kyckling med klyftpotatis
Fredag - Mustig kasslergryta med ris
Lördag - Falukorv med potatismos
Söndag - Gös med smörslungad potatis och creme fraishe

Måndag - Chili con carne

Det var nog alles och som vanligt de rätter som var med förra gången är de som av olika anledningar har blivit överhoppade och får en  ny chans denna gång.

måndag 19 september 2011

Auktion

Jodå nu i helgen har Daniel varit iväg på lite loppisar och auktioner. I lördags blev det en del loppisar själv med Alex och igår hade han sin mamma med när det bar iväg på auktioner uppe i Kopparbergstrakten. En annan jobbade hela helgen. I lördags kom han hem tomhänt men igår var nästan hela bilen full.

 Det blev lite porslin. Jag har lite udda tallrikar från förut och då har tanken funnits på att göra ett kakfat, men jag kommer aldrig att borra och att få Daniel att göra det måste jag tjata hål i huvudet på honom och det är inte min melodi. Så nu finns planerna på att ha en udda servis. De tankarna har jag haft ett bra tag men har aldrig skridit till verket. Så nu ska det köpas fina gamla tallrikar om jag springer över sådana. För billiga måste de vara.

Sen ropades även dessa såssnipor in. Eller vi tror det är såssnipor. Fina är de ialf och just nu står de i en avslutningshylla i köket. Får se var de hamnar i framtiden.


För några veckor sedan var det loppis på IKEA parkeringen och då kom Daniel hem med denna ljusstake. Jag jobbade som vanligt. Ljusstaken blir bara finare och finare enligt mig och Daniel. Så nu vill vi ha något liknande på den andra högtalaren. Till er alla högtalehatare så har jag bara en sak att säga, de är perfekta att ställa ljus på, men då gäller det att de är stora. De där nya små ger jag inte mycket för, de är fula.

Idag är jag ledig och i mina mått fick jag sovmorgon, 07.20 vaknade A och det är två timmar senare än vad jag har gått upp de senaste dagarna.

lördag 17 september 2011

Skördat idag igen

Jodå idag efter jobbet så tvingade jag ut hela familjen för att få lite ordning i trädgården. Lite blommor och andra grönsaker slängdes. Så nu är det väldigt naket ute på trappen.

 Lilla pluttungen som inte är så lite var glad nästan hela tiden, men han tröttnade till slut. Nu åker han race-lopp med gå-stolen. Jag försökte få honom att åla lite på golvet men det var inte poppis.
 En del av morötterna var lite missbildade. Jag trodde det var jord från Atle som Daniel köpt, men det var nog från Sakab. Jag kommer nog inte skala dessa då jag har jättesvårt för missbildade växter.
Gösta fick som vanligt för sig att han skulle gödsla lite. Men det var första gången i år som vi har sett han gödsla pallkragarna. Han kanske är rädd för växterna.

 Morötterna fick hamna i en hink med jord som står i källaren nu.
 Chilisarna växer för fullt. Jag funderar på när jag måste ta in dem. Paprikorna fick flytta in igår kväll då det skulle bli frost. Nu står de i ett hörn och surar.
Jo naket blev det. Men som tur är så har inte riktigt allt blommat över. Sen kanske det blir lite höstväxter ute. Gurkor hade vi kvar ute så Daniel håller på och lägger in en sista omgång nu. Mycket gurkor blev det och frågan är om det blir några nästa år. Vi lär ha en hel del kvar och då är det bättre att sätta något annat.

fredag 16 september 2011

3 månader och lite till

Här om dagen fick jag en försenad gift i 3 månaders present av min make.


Han vet vad jag vill ha även fast han avskyr när jag spelar hennes skivor. Detta är hennes engelska album och jag kan nästa säga att samlingen är komplett nu. Så nästa projekt är gamla Madonna skivor.

Idag skiner solen så det ska firas med en promenad sen när Alex har sovit klart och ätit lunch. Tanken fanns att jag skulle gå när han skulle sova, men han sover som en kratta i vagnen och vaknar på tok för tidigt och eftersom vi ska hem till mina föräldrar sen är det bäst att han får sova nu. Jag skulle också vilja sova men då jag öppnar imorgon (stängde igår) så är det bäst att vara trötter till kvällen. Jag gillar inte det nya schemat och det kommer jag tjata om tills de byter tillbaka till det gamla. Men snart ska det strykas jobbskjortor och sen ska det börjas slängas blommor och lite i pallkragarna som har blommat över.

onsdag 14 september 2011

En till


Här kommer en till LO som jag gjorde igår. Kortet är från namngivningen. Det kommer att bli en till liknande på Daniel och Alex. Fast sen står jag i valet och kvalet om de ska vara med i bröllopsalbumet eller om jag ska rama in dem och sätta upp i Alex blivande rum. Som tur är så behöver jag inte bestämma mig än.

tisdag 13 september 2011

Slår på stort

Idag slår jag på stort och bloggar två gånger. Nu på kvällen efter att A hade somnat så tog jag mig en sväng upp på övervåningen för att pyssla lite. Jag fick ihop en hel del som kommer att dyka upp här så småningom. Men jag börjar med en LO som är till vårt bröllopsalbum.


Jag blev inte riktigt nöjd med den, känner att jag behöver handla mera för att komma vidare i albumet, annars kommer jag att fortsätta i samma hjulspår som förut och man vill ju trots allt utvecklas. Daniel var mest butter över att det blev rosa. Tanken är att albumet ska gå i blått, men det är för lätt att scrappa i ljusrosa enligt mig. Jag får nog söka mig utanför Panduros sortiment tror jag. Vid löning får det kanske bli lite inköp, annars blir det en lång paus.

Bodaborg överlevde jag, men det var fasiken inte lätt överhuvudtaget. Team Karlskoga vann överlägset så i halvlek splittrades det laget för att hjälpa de andra och jäklar vad lätt det gick sen när det var nån som hade lite koll. Vi tre i mitt lag fattade inte mycket i cellerna. Sen att vi var de tre mest otränade i samma lag kan jag bara kalla olyckligt, men roligt var det och någon gång i framtiden kan jag tänka mig ett återbesök dit.

Pyssellådor

I lördags så var Daniel och hans mamma iväg en sväng på en auktion. Auktionen var väl inte den bästa men lite saker fick följa med hem åt mig.

Den ena av dem var dessutom fylld med knappar. Lyckan var total. Knapparna kommer med största sannolikhet att komma till användning en hel del i framtiden. Så nu måste jag bara ta mig tid att sätta mig uppe vid pysselbordet. Men tiden och orken har inte varit på min sida de senaste veckorna. Det är tufft att jobba, för att när jag kommit hem så har antingen A, Daniel eller sömnen varit prio.

Idag blir det Bodaborg med jobbet, hur jag ska fixa det vet jag inte då jag sovit som en kratta inatt är för mig en gåta.

söndag 11 september 2011

Kalas 19453 typ

Då var helgen äntligen slut. Det ska bli skönt med vardag och lite lugn. Helgen var ju som sagt fullspäckad med firanden.

 Detta kort och Beverly Hills säsong 9 fick min bror av mig och Daniel. Sen så fyllde min far år idag, men hans present och kort fastnade inte på bild då jag tittade lite för djupt i flaskan igår och var med milda mått utslagen på förmiddagen.
Födelsedagsbarnet som hade fest igår fick även hon ett kort och sen ett presentkort. Festen var rolig, värdparet hade gjort ett riktigt bra jobb.

Imorgon ringer klockan redan 05.15 så ikväll blir det en tidig läggning för min del.

lördag 10 september 2011

Låda med leksaker

Denna låda ropades in på auktion för några veckor sen. Jag har såpatskurat den och beslutat att den ska få vara kvar träfärgad. Men står i valet och kvalet om jag ska skriva leksaker på den eller inte. Vad tycker ni?

Nu i helgen blir det fullt ös. Först dop, sen 30-årsfest och imorgon kalas för pappa och jag ska även fira storebror då jag jobbade när han hade sitt kalas.


Present och kort har fixats till dopet. Sen blir det hem i ilfart för att göra sig iordning och lämna A som får sova hos sin farmor och farfar. Nä nu ska jag nog börja göra mig iordning och så ska katten få på sig tratten igen. Ja den där jävla katten är hatad just nu. Han kissade inne inatt på en kudde som låg på golvet. Jävla katt säger jag bara. Men jag förstår honom för han gör det i protest för han vill gå ut som han inte får just nu. Han är inte allvarligt skadad. Han har varit svullen vid örat, så vi har punkterat där och dränerat ut var. Men det får gärna läka ihop lite mer innan han får gå ut.

Live long and prosper

torsdag 8 september 2011

Vi lever

Till er oroliga angående champinjonerna så kan jag säga att de är uppätna och både Daniel och jag lever utan bestående men. Jag kan också tillägga att mycket svampforskning ligger bakom innan vi vågade äta den.

Imorgon är sista 11-20 passet för denna gång sen kommer en ledig men fullspäckad helg. Så nån vila lär det inte bli innan mardrömsveckan nästa vecka. I nästa vecka blir det även ett besök på Bodaborg med jobbet och efter det lär jag vara med död än levande.

Korgar





Korgarna i badrummet har fått sig en make-over med lite nya etiketter. De gamla satt fast med steksnöre som gick av och de var inte så snygga heller.


Så här kan det se ut när man missbrukar pearl-makern och på denna så är det nog inte mest pärlor heller för den delen. Men det är så roligt att sätta dit dem när man väl har börjat.

Idag är det tredje mellanpasset av fyra. Jag brukar inte tala illa om mitt jobb, men det nya schemat suger. En långhelg fre-sön skulle inte sitta fel, men den är borttagen. Nåväl jag är ialf inte ensam om att tycka så. Så med en massa tur kanske man kan gå tillbaka till gamla schemat.

onsdag 7 september 2011

Snöbollschampinjoner



Även i år har vi snöbollschampinjoner i trädgården, dock inte lika många som förra året. Men i år ska de ätas. Förra året då jag var preggo så vågade jag inte testa dem.

tisdag 6 september 2011

Gurkor

Herr Åström har slagit på stort i år och lagt in en massa gurkor. Fyra kilo närmare bestämt. Sen två kilo utöver det som fick slängas för han använde fel ättika. Men man lär sig ju av sina misstag sägs det.

Snart väntar jobbet på mig men innan dess blir det slösurfning i lugn och ro då Daniel och A har åkt till sjukhuset för att fixa en ny stödskena åt A, han växer ur dem jättefort nu. Fast den han hade nu hade dessutom gått sönder lite.

måndag 5 september 2011

Etiketter till svamp


De torkade trattkantarellerna och svarta trumpetsvampen har fått lite nya etiketter i lite höstigare färger.


 Lite närbilder bjuder jag på också. Idag är kroppen och huvudet helt mupp, jag kan väl inte påstå att jag har saknat stängningshelgerna. Men jag hade kunnat sluppit dem, men att jobba mest 9-18 eller 10-19 lockade inte alls med ett litet barn, så det är bara att bita ihop. Kan ju säga att jag just nu är lika trött som när A var riktigt liten och skulle äta halva nätterna. På den nivån är jag nu. Tur att jag är ledig idag.

Min man har lämnat mig för svampskogen idag, jag hade gärnat velat följa med, men A i bärsele lockade sådär. Hanen var dessutom ute igår (då var A hos sin farmor) och hittade en massa olika svampar. Så idag blir det en paj med blandade svampar. Vem vet det kanske dyker upp lite svampbilder sen. Har en hel korg med svamp i kylen, men då jag inte har en aning om vad svamparna heter så blev det ingen bild nu.


söndag 4 september 2011

Koffert

Åter till auktionsfynden vi gjorde i Latorp för några veckor sen, så fick denna koffert följa med hem till vardagsrummet.

För er som inte såg vad det var i förra inlägget så är det röd tjur. Min egna åsikt väntar jag med att publicera. Men för er som inte kommenterat gör det. Med en massa tur så kanske jag får min vilja igenom. Ikväll är det sista stängningen och imorgon är jag ledig. Lediga måndagar är guld.

lördag 3 september 2011

Bra eller anus

Bra eller anus? Alla måste lämna en kommentar!
Då var stängningshelgen igång och första stängningen klarade jag galant enligt mig själv ialf. Domen kommer sen när jag kommer till jobbet i eftermiddagen. Idag fick kroppen en riktig sovmorgon då jag slog upp ögonen runt halv tolv, så här har man verkligen sovit bort halva dagen. Anledningen heter barnfri. Daniel är hos sin syster med familj för att sätta upp ett fönster och för minst trassel så tog han helt enkelt med A. Så i några timmar till är jag barnfri så här ska det pysslas för full är tanken.

Igår hade hanen lite egentid då jag umgicks med grannen och han tog sig då en tur ut i svampskogen och lite svamp hade han med sig hem.


Lite kantareller, trattisar och några som jag inte har en aning om vad det kan vara. När jag dessutom tömde kameran så hittade jag detta underbara kort.
Han är för snäll vår Gose-Seth. Barnvänligare katt får man leta efter. Så det var för väl att vi fick tillbaka honom från Slyna.

Ikväll väntar en ny stängning, fast imorgon blir det nog inte så lång sovmorgon då både A och Daniel är hemma.

torsdag 1 september 2011

Matsedel

Torsdag - Mat hos Daniels föräldrar
Fredag - Köttbullar och potatismos
Lördag - Inte hemma
Söndag - Stekt gös med creme fraishe och smörslungad färskpotatis

Måndag - Fläskfilégryta med kantareller och potatis
Tisdag - Fredag - Madde jobbar 11-20 ej gemensam mat
Lördag - Stekt fläsk och raggmunk
Söndag - Kycklingwok med sweet chili sås

Måndag - Flankstek med pommes
Tisdag - Älgfärsbiffar med svampsås och potatis
Onsdag - Kebabgryta och ris
Torsdag - Stekta kycklingfiléer gräddsås och potatis
Fredag - Fransyska stek och potatis
Lördag - Stekt tonfisk med ? förslag mottages gärna
Söndag - Korvstroganoff och ris