måndag 30 maj 2011

Paprikor

Här hemma i paprikakrukorna så växer det för fullt. Som ni ser så är de på gång, men det är ett tag kvar tills de går att äta och jag vill ju vänta tills de har blivit gula eller röda, då de gröna paprikorna smakar sådär.

Vad har annars hänt idag, jo jag har tvättat, gått en kort promenad, varit på föräldragrupp och fått information om olyckor i hemmet i samband med barn. Sen blev det en promenad hem. Efter det lite mat och sen ut i trädgården för att vattna och rensa lite ogräs i pallkragarna. Jag satte även ut lite bondbönor och chili som jag har förodlat inne. Hade kunnat tagit kort på bönorna för det är stor skillnad på de jag satte direkt i landet och de som var inne ett tag. De som var inne är spensliga och höga och de som varit ute är korta och bladtäta.

Imorgon blir det storhandling, så på förmiddagen blir det att styra upp inköpslistan. Men matsedeln är klar så den kanske bli publicerad här imorgon. Det kanske också blir en ny vägning imorgon, om jag törs för det har blivit för tok för mycket mat, öl och fika den senaste veckan. Mors dag helgen har inte varit snäll mot mig.

söndag 29 maj 2011

Reunion och Morsdag

Igår var det dags för återträff för gymnasieklassen. Nu den 1juni är det 10 år sedan vi sprang ut fulla och glada från Alléskolan i Hallsberg.

Här är vi de tappra som dök upp 19 av 31 var vi och det är ju inte helt fy skam. Men till återträffen om fem år hoppas jag att all kommer. Kvällen var det trevlig, det var femkamp och sen god mat och sen en massa skitsnack och sen på slutet var vi några tappra människor som fick lite fart på dansgolvet. Vid kvart i fyra va jag hemma på morgonen så kvällen var riktigt lyckad. Det bästa av allt var också att ingen blev skitfull eller ballade ur, vi hade trevligt allihopa.

Sen var det dags morsdag firande. Efter på tok för lite sömn så tog jag mig upp ur sängen. Kan ju tillägga att jag sov hos mina föräldrar så förflyttningen för första firandet var ju inte så stort. Vi lyckades få till en kusinbild eller lyckade är väl att ta i, men de fastnade ialf.
Alexander, Ida, Elisia, Sasha, Elmer och Anton.

Imorgon är det måndag igen och det är ju alltid kul. Nä sova snart, har ju några timmar att ta igen.

fredag 27 maj 2011

Hyllor

För ett tag sen så satte Daniel upp hyllor ovanför skötbordet då lådorna under skötbordet svämmade över. Så nu har jag stenkoll i alla klädlådor och de på hyllorna är tom märkta.

Idag regnar det och det känns sådär, eller egentligen känns det helt okej. Ska över till grannen sen och umgås några timmar. Sen vad kvällen kommer att bjuda på lär väl märkas jag skulle chansa på film när A har somnat. Imorgon blir det ialf klassåterträff med gymnasieklassen. Denna lördag hade jag tänkt att vara en aning nyktrare än vad jag var i lördags. För tillfället har jag planer på att ta med det alkoholfria vinet och sen bara dricka några öl. Jag drack förresten en cider i lördags och det var det sliskigaste jag har druckit på riktigt länge.

onsdag 25 maj 2011

Sötnosar

Så här sött sov mina sötnosar nu på förmiddagen. Sen när A vaknade så låg han och höll i Seths tass. Snällare katt mot barn får man nog leta efter. Snart bär det av mot Kumla för lite kapning av håret och lite slingor. Jag hoppas att detta gör att jag förlorar några kilon, men jag har haft fel förr.

Det nya livet

Ja det nya livet går käpprätt åt helvete, imorse visade vågen på 71,7kg. Så nånstans äter jag för mycket fika. Så denna vecka får det bli skärpning på den fronten. Hur det ska gå till vet jag inte riktigt och att gå promenader i detta blåsväder lockar inte alls. Nä jag får dra igång och träna med Carmen Electra och hennes striparobic.

Nä mer motion och mindre fika..... Jag kommer att dö.

måndag 23 maj 2011

Lista

Namn: Madeleine
Piercingar: Bara i öronen
Tatueringar: Nej
Längd: 175 centimeter.
Skostorlek:39-40
Hårfärg: Brunt
Fräknar: Nej
Motto: Mer alkohol åt folket var mitt motto en gång i tiden
Kär? Ja i mannen i mitt liv.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Nej jag är hur nöjd som helst med att bo där jag bor.
Tycker du att du är attraktiv? Om man bortser från dallermagen så ja.
Vilket schampo använder du? Fruktis
Vilken parfym använder du? Christina Aguileras någon
Vad är du rädd för? Mörker och att jorden ska förstöras i en miljökatastrof.
Gillar du att tvätta? Hellre det än att dammsuga.
Gillar du berg- och dalbanor? Jodå men det var nog mer för när jag inte hade några begrepp.
  
Senaste…
Filmen du hyrde? Minns inte, längesedan jag hyrde en film
Filmen du köpte? Kan det vara Surfer Dude med Matthew Mcconaughey, skitbra film då han är halvnaken hela filmen.
Låten du hörde: Ja du det var väl nån på Rockklassiker igår.
Låten du laddade ner? Rollergirl kanske?
Personen du ringde? Mamma
Personen som ringde dig? Ingen aning
TV-program du såg? "Stra Trek Voyager"
Person du tänkte på?Alexander.

Favorit…
Låt: Bla Hon har ett sett med Jumper, ja jag föredrar den för Jacob Hellman.
Sak att göra: Mysa bebis
Sport: Rensa ogräs är  min nya sport.
Dryck: Öl
Kläder: Jeans och t-shirt
Film: "Dazed and Confused" och gissa vem som är med där? Jo Matthew Mcconaughey.
Bil: Min skabb-saab.
Serie: "Star Trek The Next Generation"
  
Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Jo
Gråtit över en flicka? Jo
Ljugit för någon? Jo
Varit i slagsmål? Nja inte vad jag kommer ihåg.
Blivit arresterad? Nej
Träffat någon från internet IRL? Jo

Antal…
Gånger du varit kär? Två 
Gånger ditt hjärta brustit? En gång
Hjärtan brustet på grund av dig? Ingen aning
Tjejer du kysst? En ialf.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen aning men det har hänt ialf.
  
Senaste…
Boken du läste? "Luftslott" av Sheila O´flanaghan läs den inte, skitdålig chick lit
Personen du fick e-mail av? Marina Daniels syster
Personen du fick brev av? Statoil, de skickade en räkning de rackarna.
Personen du fick sms av? Stina tror jag.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Jag vet inte men vi fikade alla förra söndagen när mamma hade kalas.
Saken du köpte? Blomjord och mjölk

Måndag

Idag har det bjudits på massor av produktivitet från min sida här hemma. Det har både tvättats och dammsugits och sen långpromenad nånstans däremellan. Jag har även sått nya squashar direkt ute i en pallkrage. De som jag har förodlat inne ser bara risigare och risigare ut. Just nu står två av dem på verandan och blåser bort. Med lite tur tar sig alltihopa och då kanske jag kan ha självplock här hemma. Nästa steg i trädgårdslandet är att sätta upp de förodlade chiliplantorna. Eller ska man ha kvar dem i kruka? Jag får nog googla lite.

Imorgon är det vägning igen. Fast jag tror knappast att jag har gått ner någonting. Med lite tur så har jag inte gått upp något. Men förra veckan blev det ialf tre långpromenader och det var ju målet och denna vecka har ju börjat bra.

söndag 22 maj 2011

Igår var det ju dags för att dricka sig berusad och med facit i hand kanske det blev lite mycket. Men vad jag vet så gjorde jag inte bort mig mer än vanligt och idag mår jag med andra ord som jag förtjänar.

Då jag inte tog några bilder med kameran så blev det inte många kort tagna, men jag lyckades fastna på en bild ialf. Det var 70 och 80-tals tema så då kom ju krustången fram och det tog nog en och en halv timme att få ordning håret.

 Gullök och rödlök
 Bondbönor
Gurka av något slag. Som sagt var det växer för fullt i de där kragarna.


lördag 21 maj 2011

Krustången kom fram

I skrivande stund sitter jag med en krustång i ena handen och i den andra licör 43 med mjölk som jag har längtat efter den likören, min mun fick en rejäl orgasm. Tyvärr är drinken snart slut, men för att jag inte ska vara stupfull innan  jag kommer till festen får jag vänta lite med nästa. Om ni undrar över krustången så det tema 70 och 80-tal dit vi ska och det kan inte bli mer 80-tal med krusat hår. Men det tar sån tid. Jag lär väl vara klar sent ikväll med håret. Tur att A redan är hos sin farmor och farfar så man kan göra sig iordning ifred. 

Om jag lever imorgon kan det bilder från pallkragarna för där i växer det för fullt.

torsdag 19 maj 2011

Torsdag

Idag har jag varit produktiv som tusan. Det började med att jag rensade rabatten och eftersom det lilla barnet sov så snällt när jag var klar så fortsatte jag med att rensa ur de "döda" hallonbuskarna så nu är det bara fräscha grenar kvar därute. Men detta tog knäcken på ryggen så nu känner jag mig som en gammal tantaluring. Sen fortsatte det inne med att baka bröd och plocka in tvätt. Nånstans har jag även tagit hand om A. Maten fick däremot Daniel fixa för där hade orken tagit slut.

Nu försöker vi få det lilla barnet att sova en stund i sin säng och det går sådär, på den tiden innan han fick gröt så blev han antingen ammad eller fick ersättning så här dags så han somnade, men han somnar ju inte av gröt. Alternativet är att gå en promenad men det är jag inte ett dugg sugen på och förmodligen inte Daniel heller. Nåväl det löser sig väl med en amning om han inte somnar för han är egentligen skittrött.

Nä det blev inte roligare än så här. Imorgon ska jag hem till mamma för att umgås med syster och svägerska.

onsdag 18 maj 2011

Trädgård

Nu på kvällen har jag fått lite egentid till att plantera om lite och pyssla ute. Här kommer lite bilder på resultatet. Kan ju tillägga att paprikorna är mycket större än vad de ser ut att vara, de är säkert runt metern höga.


 Den lådan som de blå blommorna är i är inköpt på Ankis Magasin.

tisdag 17 maj 2011

Matsedel

Nu var det ju ett tag sen jag lade upp matsedeln här på blöggen. För matsedel gör vi fortfarande.

Måndag - Gryta med kokt potatis
Tisdag - Stekt kyckling med gräddsås och kokt potatis
Onsdag - Fisk i foliepaket och färkpotatis
Torsdag - Fläskfilé utan dess like och kokt potatis
Fredag - Kantarellpaj
Lördag - Falukorv och stuvade makaroner
Söndag - Grillad flankstek och pommes

Måndag - Kyckling i ugn och ris
Tisdag - Fiskgratäng
Onsdag - Krämig kycklingpastasås och såklart pasta
Torsdag - Korvgryta av något slag
Fredag - Lax och räkgryta kokt potatis
Lördag - Stek och kokt potatis
Söndag - Tigga mors dag middag nånstans

Måndag - Kycklingwok med sweet chili sås

Sen vet jag inte riktigt hur matsedeln går ihop med det nya livet, men jag tror inte på smalmat utan mindre portioner. Det nya livet har gått sådär då det blev en fika på IKEA när hanen och jag
var iväg och handlade. Men den var välbehövlig för annars hade jag dött inne på Maxi när vi handlade mat. Det har även blivit lite blommor och krukor inhandlat. Så imorgon eftermiddag/kväll ska det planteras och omplanteras. Med lite tur kanske kameran kommer fram.

Det nya livet

Nu ska jag ge mig på mitt nya liv. Vågen visade imorse på 70.5kg och det är 5kg för mycket så nu ska de bort. Hur det ska gå till har jag inte riktigt kommit på men jag ska ialf försöka ta mig runt på en promenad som tar ca 50min ca 3ggr i veckan. Än så länge går det bra. Fast idag har jag paus pga regnet. Men imorgon ska jag och grannen gå in till Fjöget och luncha lite. Nåväl vägning kommer en gång i veckan nu framöver. Förhoppningsvis kanske detta triggar mig till att inte stoppa i mig en massa sötsaker.

söndag 15 maj 2011

Yesterdag was Saturday, Saturday

Idag har vi varit på kalas. Igen. Men nu är det inte något kalas förrän i juni och sen i höst hoppas jag på att det blir några kalas när jag stänger så jag slipper några för nu börjar faktiskt även jag att tröttna och det ska ba mycket till att jag ska tröttna på kalas. Det var min mor som fyllde 25 år för 29:e gången om jag har räknat rätt. Det var många kusiner och för första gången fick vi träffa min brorsdotter Sasha som är född i Thailand. Tyvärr så blev det inga kort tagna då kameran behagade att leka kurragömma och gömde sig mitt på vardagsrumsbordet här hemma. Meningen var att vi skulle ta ett kusinkort, men när vi skulle ta det så sov hälften av barnen. Så det får bli till Mors dag.

Igår var det Eurovision, den såg vi hemma hos svärföräldrarna och det gick bra även denna gång att A somnade borta. För det mesta så brukar han somna i sin farmors famn, men nu när vi skulle vara kvar så länge så var vi bekväma och matade honom i vagnen så somnade han på plats. Sen när vi kom hem runt halv var han skitpigg men efter en halvtimme så sov han. Så om vi bara fortsätter att vänja honom somna borta så är jag inte ett dugg orolig för framtiden. För att åka hem för att barnen ska sova har jag ingen lust med. Sen kommer det ju att komma tillfällen då barnen inte vill somna men det är en annan historia. Men nu var det ju Eurovision och det var ju på tiden att vi skickade ett bidrag som gjorde en bra placering. Eric Saade är ju inte min favorit, men jag är övertygad om att inget av de andra svenska bidragen att gjort så bra ifrån sig placeringsmässigt. Det var ju sen snöpligt att Italien gick om oss på sista poängutdelningen.

Imorgon blir det träff med föräldragruppen och det ska bli skoj att se de andra bebisarna igen, nu var det ju två hela veckor sen vi sågs sist. Jag kan ju tillägga att vi brukar träffas hemma hos någon på måndagar.

Imorgon kanske det kommer lite mera växtlighetsbilder om kameran behagar att samarbeta. Igår var förresten mina systrar här och vi tog en promenad till Ankis Magasin och handlade lite. Har ni vägarna förbi Fjugesta så är butiken värd ett besök. Det är lantlig inredning som inte är svindyr och så bjuds det på fika med och Anki som har butiken är hur trevlig som helst. Bra mycket service än inne i stan och om man har barn i vagn så brukar hon underhålla barnen med så man får titta i lugn och ro. Bilder på mina fynd kan också dyka upp här på bloggen nån dag.

onsdag 11 maj 2011

Paprikor

Nu ha paprikorna börjat komma på riktigt här hemma. Nu håller jag tummarna på att de fortsätter att växa och framför allt att de fortsätter att mogna så de blir röda. För gröna är inga goda så det gäller att ha tålamod och vänta på rätt färg.

Annars gör Daniel mig sällskap när det gäller haltandet, han stukade foten när han spelade badminton förut. Så nu är vi två invalider i detta hushåll.

Foten

Min onda fot har gått och blivit med bandage. Jag känner mig mer handikappad än vanligt och jag svär högt över att jag inte hittade några snygga sneakers eller liknande förra året utan köpte mina Converse som är för jävla snygga men som för tillfället har förstört mitt liv.

Så idag ska jag inte gå långpromenad utan åka hem till mor och far och fika då mor fyller år. Hur jag ska förbränna de kalorierna är för mig en gåta. Men jag har ialf tandkräm vilket vissa andra bloggare står utan.

tisdag 10 maj 2011

Mc-Gösta





Daniel hade besök av sin kompis Andreas och självklart var ju Gösta tvungen att provsitta motorcykeln. Annars så fortsätter min fot att göra ännu mera ont så just nu är jag sjukt sugen på att elda upp mina Converse som hämnd för att de har sabbat hela min vecka.

söndag 8 maj 2011

Pallkragar

Nu är pallkragarna på plats med diverse fröer nedsatta. Det som jag har planterat idag är morötter, gurka, sallad, gullök, rödlök, vårlök och dill. Det ska även i lite bondbönor, de ligger just nu i vatten så vi får se om de kommer ut nu ikväll eller imorgon. Jag kan även tillägga att alla pallkragar inte syns på bilden, det är en stor och en liten som inte syns men de är tomma då både täckduken som jag har i botten och jorden tog slut. Men det kommer inhandlas senare i veckan så på torsdag så kommer nog lite mera i. Däremot så ska jag nog inte sätta ut paprikorna och squascharna förrän om en månad då det är helt frostfritt.

Det söta barnet har varit supersnäll även idag, han har mest suttit eller legat i vagnen och varit nöjd med tillvaron. Det verkar som om han har återgått till sitt normala glada jag. Kan ju tillägga att han knappt sovit nåt men hållit humöret uppe.

Imorgon blir det en sväng till handkirurgen på sjukhuset och sen på kvällen är det föräldragruppsträff utan barn där det ska pratas om relationer. Sen på tisdag ska jag till tandläkaren, inte ett dugg pepp på det då det är ebb på kontot.

lördag 7 maj 2011

Helgen hittills

 Så här snygg var A igår när vi åkte hem från Pålsboda. Fast han fick ju inte ont i fötterna av sina virkade Converse. Min högerfot är numera invalidiserad.
Mina squashplantor har nu börjat på att blomma och ingen kan vara gladare än mig, jag kanske har gröna fingrar trots allt, eller så är Daniel inblandad.



Sen så har det inhandlats pallkragar som jag har målat idag. Vid andra strykningen så fick jag hjälp av Daniel, han hann med två stycken på typ samma tid som jag målade sju stycken. Jag låter det vara osagt om det berodde på att jag hade den stora penseln eller att Daniel är betydligt noggrannare än mig. Imorgon ska det i jord och frön i pallkragarna och sen hoppas jag på massor med grönsaker.

fredag 6 maj 2011

Bla bla

Tjoho idag är det fredag och det firas med en bild på världens sötaste. Bilden är tagen av storasysters sambo på deras sons kalas.

Idag ska det först umgås med grannen och sen ikväll bär det iväg mot Pålsboda för lite grillning och intag av alkoholfria drycker för min del då jag fick köra. Annars jobbar jag på att mitt fotont ska gå över, jag har fått ont i ovansidan efter att jag hade gått i mina Converse så just nu säger jag bara DÖ CONVERSE DÖ.

torsdag 5 maj 2011

Torsdag

Just nu känns det som om det är mycket som behövs göra men typ ingenting blir gjort. Det som står på tur är att få ordning på ett trädgårdsland ute. Till det behövs det pallkragar, jord och så ska det grävas lite ute för att få det hela på plats. Sen ska hallonbuskarna rensas ut också. Jag skulle kunna fortsätta i en evighet att rabbla saker som borde göras. Men det gäller ju att prioritera och då fick det bli bloggen idag. Nä jag och hanen får styra upp det hela i helgen. Lämna det lilla barnet hos hans farmor så man får nånting gjort.

Nä inget roligt att rapportera här idag. Eller jo jag lyckades baka muffins som ska med till svärföräldrarna sen ikväll. En dator verkar ha kraschat där som Daniel ska kika på. Och så har det lilla barnet sovit i mer än en timme nu och det uppskattas.

onsdag 4 maj 2011

Amning eller inte?

Det lilla barnet somnade inte om, men mått och belåten sitter han nu i babysittern och kikar på tv. Det jag hade tänkt att blogga om var amning. Om det intresserar så läs inte vidare. Nu för tiden så helammar inte jag utan A får även en hel del ersättning. Anledningen till att jag inte helammar är att A har bråkat för många gånger när det ska ammas och det beror väl på att han vid några tillfällen har fått flaskan för mycket, det i kombination att han måste ha lugn och ro när det ska ammas. Så då har jag valt att ge flaska när man är borta eller har besök. Hittills så fungerar det bra. Men nu till beslutsångesten, jag hade från första början inte tänkt att amma i sommar, utan att i början av juni ska det vara helt avslutat. Men nu har jag nästan planer på att fortsätta amma på morgnarna för det tycker jag är väldigt smidigt och för det mesta så somnar vi om en sväng om inte annat så blir det en snoozning på kanske en timme och det kan vara guld värt många gånger. Men sen är det så att jag är livrädd för mjölkstockning och att bada utomhus i kallvatten har jag hört kan leda till just mjölkstockning. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska sluta i att amma så jag kan bada som jag vill, eller om jag helt enkelt får låta bli att bada. Eller ska man chansa på mjölkstockning? Nåväl jag får filura vidare på det hela, kanske googla på saken. Nu ska jag ialf gå och byta bajsblöja. Sen senare framåt kvällen så ska A få smaka på gröt. Hittills har han fått morot, potatis och palsternacka till lunch. Nu ska jag kvällsmaten introduceras.

Hade kunnat blivit en blogg

Jag hade en liten förhoppning om att få till en blogg här medan A stod ute och sov i vagnen, men ack så fel jag hade, hann bara sätta mig innan han vaknade med stora ögon och nu är det bara gnäll. Kanske ska söva om honom inne istället....

måndag 2 maj 2011

Måndag

Något som jag uppskattar väldigt mycket nu är sovande barn. Det vakna barnet har fått för sig att man inte ska sova i mer än 30 min och sen när man är vaken så ska det gnällas om man inte får uppmärksamhet non stop. Men jag får väl vara tacksam för att han inte skriker.

Idag har det hunnit med en mammaträff i Gropen, så det var bara att ta vagnen och knalla dit med grannen. Fast det var kallare att gå än vad vi trodde. Där borta så visade A sin absoluta bästa sida, låg på ett täcke på golvet och var helnöjd. Jag tyckte det var hur skönt som helst att få fika i fred och prata lite med andra mammor.

Här hemma var det mera gnäll istället, för att titta på när jag plockar ur diskmaskinen och sen plockar in tvätt är ingen höjdare. Men att ligga i gästsängen på övervåningen när jag strök var roligt. Så med andra ord så vill han vara på nya ställen.

Imorgon dumpar jag A hos hans farmor så jag kan roa mig med att spendera pengar på Marieberg och ja jag vet att man kan ta med sina barn, men har barnet en farmor som vill vara barnvakt så föredrar jag att handla utan barn.

Nä nu ska jag göra matsedel, för det ska storhandlas mat imorgon med. Fan vad jag hatar att göra matsedel, men jag skrev ut en del recept igår så det ska nog inte vara helt kört.

söndag 1 maj 2011

Kalas nummer 9 och Valborg

Igår var det dags för ännu ett kalas. Denna gång var det systersonen stora A som fyllde 5år igår. Kameran var med men den låg mestadels och tryckte i väskan. Men några kort på två söta barn blev det.
 Min mamma med de två yngsta barnbarnen.
Lilla E och Lilla A. Lilla E heter förresten Elmer.

Kvällen blev rätt så lugn för mig och hanen. Vi grillade hamburgare och tittade sen på film när skittrött A hade somnat. Det där med att fira Valborg har kommit av sig hos oss då jag för det mesta jobbar stängning på Valborg. Men hamburgarna var goda, de gjordes i hamburgerpressen som Daniel fick i present.

Nu på morgonen blev det sovmorgon, runt 10.20 vaknade vi. Kan ju tillägga att däremellan så har det varit några amningar. Så den lilla killen hade inatt en nattsömn på 14h. Jag tror han var sjukt trött då han knappt har sovit något dagtid de senaste dagarna.

Idag blir det gräsklippningspremiär, men det blir hanen som får motionera gräsklipparen idag.