måndag 31 januari 2011

Saabskrället






Så här borde kanske min bil se ut för jämnan. Idag var det dags för den fruktade besiktningen. Den gick sådär, jag fick rådet att inte använda bilen förrän alla fel var åtgärdade. Vad det var för fel tänker jag inte gå in på, men 6st 2:or fick jag, så många har jag aldrig fått förut. Men de senaste åren har ju bilen av nån konstig anledning rullat rakt igenom besiktningen. Men nu var jag till Bista och besikta och det är ju inte lika snälla och goa som gubbarna i Hallsberg. Nåväl bilen ska lagas och sen hoppas jag att den rullar ett år till, för att köpa bil på föräldrapenningen känns ju sådär roligt.

söndag 30 januari 2011

Kalas nummer 5

Japp då har man varit på det femte kalaset för i år, igår var vi på det fjärde. De tar liksom aldrig slut och sen är det kalas igen nästa helg. Men sen är det uppehåll i kalassäsongen till april. Nu idag var det min farmor som blev 78år och igår var det Daniels systerdotter som blev 17år och hans mormor som blev 83år.

Sen kom jag och min äldre syster fram till att vi ska ha lite pysselverkstad hos mig snart. Vi vet att vi ska göra tvål. Jag fick nämligen en tvålsats av henne för några år sen i present som jag fortfarande inte använt. Sen blir det nog mer pyssel av något slag. Kanske ska introducera mina systrar i scrapbooking, inte för att jag är så vass i det än.

Nu står äntligen min Kitchen Aid i köket, men än så länge är den oanvänd. Vi valde att åka till Daniels föräldrar efter kalaset, så idag blev det inget bakat. Hemma ser man ju bara allt man borde göra och då är det bättre att hålla sig borta.

Till sist lite skryt inför alla andra mammor; inatt sov A ca 22-06.30 utan matning.

lördag 29 januari 2011

Storleksskillnad

Liten bebis och en stor katt. Idag är det dags för kalas nummer 4 för i år. Dessutom ska lilla A hem till moster Stina så jag och hanen kan gå på marken utan barnvagn, för den är bara i vägen. Det är dessutom nu den största fördelen med ersättning kommer in. Men den kommer bara att användas i nödfall, för detta inlägg hade jag aldrig kunnat skrivit samtidigt som jag flaskmatat, men i skrivande stund så ammar jag samtidigt, det gäller att vara effektiv.

fredag 28 januari 2011

Amning vs flaska

Nu har jag sjunkit så lågt i mitt moderskap att jag har introducerat bröstmjölksersättning i flaska för A. Anledningen till detta är att jag vid enstaka tillfällen faktiskt vill lämna hemmet själv utan honom ibland. Annars var det rätt bökigt med flaskan, här kommer ett gäng nackdelar.
Jobbigt att värma eftersom vattnet ska koka upp och sen svalna till rätt temperatur.
När man ger A flaskan så är typ båda händerna låsta.
Det kostar pengar.
Fördelarna är just att
Nån annan än jag kan ge honom mat.
Man slipper flasha brösten på offentliga ställen.
Men fördelarna med amningen är att.
Maten finns där, är det akut så fram med tutten och ungen kan äta på en gång.
Jag har händerna mer fria så att sitta och surfa eller läsa en bok är inget problem vid amning.
Det är gratis (jag väljer att bortse alla pengar jag har lagt på amningskupor pga läckande bröst).
Det är smidigt när barnet är ledsen och inget hjälper, fram med tutten och barnet blir snällt igen passar lata personer bra då det är jobbigt att bära barn.
Det är bättre näringsmässigt för barnet.
Nackdelarna är.
Det är svårt med kläder eftersom tutten ska fram.
När man är bland folk så kan det vara jobbigt att flasha brösten.

Så för mig väger amningen upp mycket pga jag kan surfa eller läsa när han äter, annars skulle jag aldrig få tid med sådant. Så ersättningen kommer bara att komma fram när jag inte är hemma för nu vet jag att han tar flaskan. Så nu hoppas jag att jag inte sabbat amningen med lite flaskmatande, risken finns ju. För att gå upp på natten för att värma mat vill jag inte, då är det mycket smidigare att hiva fram tutten och så somnar vi bägge två medan han äter. Sen finns det flera för och nackdelar som jag inte har haft med här för att jag inte har kommit på dem.

Nåväl läggningen och natten gick okej inatt men sen på morgonen var det en liten kille som inte ville somna om, så nu när vi brukar gå upp har han somnat igen. Så vem vet jag kanske lägger mig jag med, det skulle vara skönt med lite mer sömn.

onsdag 26 januari 2011

Redo för en åktur






Gösta håller på att träna ställningar i korgen under barnvagnen så han vet hur han ska färdas mest bekvämt i den. Än så länge har han bara testat stående. Annars är en tupplur i babygymet en klar favorit men det blir en annan gång.

Varför??



Varför blir det alltid så många böcker när jag beställer sådana? En del köper för mycket kläder, smink, elektronik, heminredning osv, min stora last är böcker. Visst nu köper jag inte böcker jätteofta men på tok för många när det sker. Nu skulle jag skicka efter en bok till min systerdotter som fyller år snart och sen råkade det bli tre böcker till mig också. När jag ska hinna läsa alla böcker är en gåta och var ska jag ha dom? Bokhyllorna är fulla och jag har en hög med böcker som väntar på hyllplats. Nu går det visserligen att lösa med fler bokhyllor, men då kommer den veliga sidan fram hos mig, var ska de stå? För tillfället har jag ingen bra plats för dem. Dessutom har jag ett gäng fotoalbum som också vill ha hyllplats. För att göra sig av med böckerna när man läst dom går inte för mig, de är mina bebisar och att låna böcker vill jag inte heller då jag har fått en fix idé att jag ska ha mycket böcker. Men jag kommer nog sluta som min mor och ge bort böckerna till slut en vacker dag, men förhoppningsvis så dröjer det 20 år till dess.

tisdag 25 januari 2011

Otroligt

Att jag överhuvudtaget har läsare kvar förvånar mig då det den senaste tiden mest handlat om A.s insomningar, själv hade jag slutat läsa den här bloggen för längesen. Men det är inte helt lätt att blogga om andra saker då jag under min vakna tid mest ammar och byter blöjor. Men håll ut nån gång i framtiden så gör katterna comeback här på blöggen, jag ska bara börja uppmärksamma deras upptåg och ta kort på det och få in korten i datorn och sen på blöggen.

Ikväll finns det planer på att spela antingen Super Mario eller Donkey Kong, men sånt kan ju spolieras. Men jag lever på hoppet. Dessutom så har jag tillfrisknat rejält, ett tag trodde jag att jag skulle åka på halsfluss (det var hypokondrikern i mig som trodde det) men jag verkar slippa det den här gången också.

måndag 24 januari 2011

Febran

Inatt åkte jag på den fruktade febran. Jag tokfrös och sen blev jag tokvarm, men den verkar ha dragit förbi redan och det är jag tacksam för eller så är det alvedonen som gör sitt. Tråkigt var det ialf för ikväll skulle Daniel och jag ha åkt till P-boda för att hälsa på folk, men han fick åka själv dit och fixa med nätverk eller vad det nu var. Sen imorgon skulle jag ha åkt till P-boda för att hälsa på ett preggo. Men det blev ju inget av det och nu vaknar det lilla livet låter det som och det var ju bra det för jag skulle ändå väcka honom snart. Sen fortsätter operation läggdags.

söndag 23 januari 2011

Operation läggdags del 2

Ni som inte vill läsa ett inlägg om A:s sovrutiner kan strunta i att läsa detta inlägg på en gång. Igår så var det dags för fortsättning av läggningsrutiner efter några misslyckanden (dvs båda somnar vid amningen). Så igår blev det amning i soffan och sen runt halv tio bar jag in en halvvaken A till sin säng och sen simsallabim sov han efter en kvart utan skrik. Sen slog han på stort och sov till klockan sex imorse och då var det faktiskt jag som väckte honom. Så om dessa sovvanor fortsätter så kommer jag vara en väldigt lycklig mamma. Så nu ska vi försöka köra stenhårt på detta och även när det gäller att sova på dagen. För att sitta i soffan med en sovande bebis som vaknar så fort man lägger ifrån sig honom är ingen höjdare, bättre att han lär sig att somna själv på en gång.

Ikväll är det Morden i Midsomer och till fikat hos svärföräldrarna har jag gjort mockarutor. Dessvärre tog kakaon slut å till glasyren fick det bli mörk oboy.

lördag 22 januari 2011

Den stora grandöden

Om ni inte ser så är det massor med små gran-bitar som ligger på backen och så ser det under varenda gran hemma. Så jag är övertygad om att den stora grandöden är nära. Det finns säkert en logisk förklaring, men jag väljer att bortse från den.

fredag 21 januari 2011

Operation läggdags

Nu har operation somna själv börjat. Det kan sluta på två sätt, det första är att A somnar själv inom en snar framtid, alternativ två är att klockan kommer bli skitmycket så jag kommer amma både honom och mig till sömns. Jag hoppas på det första, men är rädd att det kommer sluta som vanligt. Insomningarna har haft en tendens att bli runt midnatt då Daniel och jag inte velat lägga oss förrän halv elva, men nu ska det bli ändring på det.

Nåväl idag är jag skittrött för det blev sent igår för att nån inte ville somna och tidigt i ottan åkte jag och hälsade på lillasyster.

Än så länge är det inte gallskrik från sovrummet men sånt kan ju ändras. Hoppas han somnar gött snart för jag vill också sova.

torsdag 20 januari 2011

Torsdag

Idag har vi förflyttat oss till svärföräldrarna för att fika lite och bli lite avlastade. Just nu sover A i sin farmors famn och har det gött och mysigt. Så just nu har jag kvalitetstid med datorn och det är något som uppskattas, datorn känner sig lite bortglömd. Nä där ljög jag eftersom jag surfar något sjukt mycket när jag ammar, eller spelar Taipei.

Nä dålig rubrik och ännu sämre blogg, jag får rycka upp mig eller skaffa mig ett liv.

onsdag 19 januari 2011

Onsdag

Jag lever idag med. Gårdagskvällen var ingen höjdare, det var nån som bara gnällde och det var varken jag eller Daniel. Rutinerna här hemma börjar sakta men säkert ta form. Att ta en promenad med vagnen är numera inte ett lika stort projekt som tidigare. Däremot ser jag framemot när mamma-gruppen börjar igen, det ska bli kul att se lite folk.

Förut när jag var ute och gick så kändes det som att solen värmde lite när man hade den i ryggen. Det var en mycket skön känsla. Men för varje dag som går så kommer våren närmare. Jag brukar gilla vintern men nu i år så suger den. Det kan ju bero på att jag inte jobbar och att vara ledig på vintern är ingen höjdare ialf inte med spädbarn. För när jag jobbar är jag glad så länge det inte är 30 grader varmt ute, för då vill jag vara ledig. Så sommaren ser jag framemot för jäklar vad jag ska vara ledig och Daniel också för den delen. Sen ska jag börja jobba igen, men i det här hushållet röstar vi för jämlikhet och att förlora så mycket pengar som möjligt.

måndag 17 januari 2011

En vanlig dag

Katt och bebis i famnen och datorn på soffstödet är numera min vardag.

Måndag

Idag är det måndag och det firas med ett blogginlägg och sovandes bebis, för jävlar vad han sover. Precis som sin mamma. Fortsätter det såhär så blir det nog inte många nattmatningar till och det är något jag ser framemot.

Gårdagen gick i plockandets tecken. Jag lyckades tvätta, tvätta och byta gardiner i ett fönster för till det andra behövde jag hjälp med. Det blev även en perfekt kladdkaka hemma hos svärföräldrarna innan Morden i Midsomer. Om det är nåt ställe jag inte ska flytta till så är det Midsomer för där verkar folk bli mördade som flugor och det där med döda människor är något jag har svårt för. För er som inte känner mig så är en av mina största skräcker att hitta en eller flera döda människor i skogen, den andra stora är att bli levande begravd. För att späda på min döda människor-skräck så blir det CSI ikväll. Varför jag utsätter mig för döda människor på tv vet jag inte eftersom det inte gör mig mindre rädd utan snarare mer. Men mitt liv är som sagt var inte logiskt.

Väcka A som behöver äta står på tur, han ville knappt äta imorse, han var vaken när jag åt, men sen hann han somna innan jag hann tvinga i honom mer mat. Ja jag vet att jag är en feeder, se på Daniel bara, han blir ju inte direkt mindre nu för tiden.

lördag 15 januari 2011

Komplettering årskrönika

Jag gjorde ju en årskrönika för ett tag sen och jag har kommit på mig själv att jag har missat en stor händelse. Nämligen att storasyster gick och gängade sig. Det nämndes ju litegrann, men inte själva datumet. Den 25 september blev Sofia och Erik äkta makar. Jag är så generös att jag bjuder på en bild.




Där var jag dessutom preggo som jag saknar jättemycket att vara. Min lillasyster håller nog inte med mig, men jag kan inte hjälpa att hon lider av att vara preggo.

Kalas nummer 3

Idag är det dags för kalas nummer tre för detta år. Det är lillasysters dotter Elisia som fyller tre år idag. Så här hemma grundas det med bröstmjölk och sen en promenad, sen är vi redo för kalas.

onsdag 12 januari 2011

Sjalbarn

Jag har ju en bärsjal som min storasyster hade till sina barn (ialf hennes minsta barn) och idag har jag äntligen fått arslet ur vagnen att använda till A. Det var ju inte helt lätt att knyta den, men på sjalbarn.se så har de kanonbra videoklipp på hur man ska göra. Så här blev mitt resultat idag.






Jag är inte helt nöjd med min knytning, jag behöver nog träna lite på det hela. Men jag tror A gillar sjalen, han somnade på en gång i den. Min tanke var att han skulle vara vaken ett tag till för att sen sova och sen vara vaken ikväll. Men det löser sig nog. Jag jobbar stenhårt för att få in lite dygnsrytm och än så länge går det sådär, men igår somnade vi ialf runt halv tolv och det är jag helnöjd med och sen sov vi till nio halv tio med några matningar emellan.

Jag vet att det har blivit mycket barn nu i bloggen och det var ju inte vad jag hade tänkt mig, men det är skitsvårt att undvika när man går hemma. Men som lite kompensation kommer ett kattkort här.



Han hjälpte mig att plocka ner julpyntet förut, ialf grangirlangerna. Han låg i kartongen där de skulle vara och tog emot girlangerna när jag la ner dem. Fast det tog jag ju inge kort på. Nåväl julen är nästan bortstädad, det är bara granen kvar och i år ska den ner innan april ialf. Det var så att förra året så ville varken Daniel eller jag skotta ner till gäststugan så då var granen kvar till i början av april. Nu är det redan lite skottat från när vi hämtade in barnvagnen.

Nä träna på att knyta sjal kanske, nu har jag ju koll på grunderna nu är det bara detaljerna som behöver finslipas.

tisdag 11 januari 2011

Första dagen själv här hemma börjar lida mot sitt slut. Än så länge har det gått galant. Jag har lyckats med att plocka in tvätt, vattna blommorna, sparkat på pelletssäcken i källaren, ammat 100ggr, läkarbesök för A på BVC, lagat mat till mig, plockat ur diskmaskinen. Det gäller att vara äckligt effektiv när det lilla livet sover. Att vara effektiv är något jag lärt mig på Gyllene Måsen, jag brukar däremot inte tillämpa det hemma så ofta med risk för att Daniel ska se mig som effektiv person och då får för sig att jag ska göra en massa saker här hemma.

Men imorgon ryker julpyntet, det borde ha åkt ut för längesen men det har liksom inte prioriterats. Eftersom jag har julpyntat som en galning lite mot Daniels vilja så fick jag lova dyrt och heligt att plocka bort allt själv och det är lika bra att göra om det inte ska vara kvar till påsk. Men till nästa jul kommer det bli ännu mera pynt, kanske inte så mycket men några tomtar till kommer det att bli.






Nu dröjer det minst 10 månader innan köket får vara så här färgglatt igen. Det kommer att bli väldigt naket när grangirlangerna är borta.

Själv

Att man skulle få sova en fjärde natt i rad var ju för bra att hoppas på. Sen insomning och sen vägra ligga i sin egen säng och en massa knussel med nappen. Värst var det ju för Daniel som skulle upp vid halv sex för att åka på konferens idag. En annan har ju sovit halva förmiddagen så jag har fått min sömn till slut.

Hur jag ska klara mig helt själv till torsdag förmiddag är för mig en gåta. Jag klarade mig ju knappt själv när jag bara hade mig själv att ta hand om och nu är det ett litet barn inblandat. Katterna har redan känt av att Daniel är borta, Gösta hittade jag nyss på köksbordet. De lyder inte mig ett dugg de där små liven.

söndag 9 januari 2011

Kalas nummer 2

Då har man haft kalas igen. Det andra kalaset för i år, det första var igår för min morfar som fyllde 90år i veckan. Nu var det alltså min tur.







Korten hamnade inte riktigt i rätt ordning, men som ni er så fick jag en Kitchen Aid i present. Den är mycket efterlängtad, jag har dräglat över en sådan rätt så länge nu. Fast än så länge har jag bara en kartong, jag får den i nästa vecka nån gång. Sen är det allt fika som jag har bakat, det var även tårta också men de fastnade inte på bild, men de var ändå inga märkvärdiga. Jag fick även två Pippi-mössor av storasyster. Tyvärr så är den lilla för liten åt A, men jag ska jobba på att dra ut den så vi kan matcha varandra på våra promenader.

Till nästa kalas så ska vi anlita en kamera ansvarig då varken jag eller Daniel hinner ta kort, jag ammade halva kalaset och Daniel fick då fixa allt annat.

fredag 7 januari 2011

Grattis

Ja grattis till mig själv då på 22+++++++ dagen. Dagen har tillbringats på Marieberg där det har inhandlats diverse prylar och mat. Ikväll blir det film med ostbågar och lösgodis. Inatt kommer det säkert att bli vaken bebis då han har sovit precis hela dagen på Marieberg. Men jag lever på hoppet. Annars har födelsedagen lockat fram mina sämsta sidor men det skyller jag på Daniel som glömde bort att jag fyllde år. Nu är jag för övrigt skittrött. Så jag säger so Lotta på Bråkmakargatan; det är en usel födelsedag. Jag hoppas på en bra söndag när jag ska ha mitt kalas.

torsdag 6 januari 2011

Snäll bebis

Inatt sov min bebis från halv ett till halv sju. Jag är helnöjd för jag behövde sova.

Men nog tjat om det, idag ska det städas här hemma. Man kan ju inte ha kalas i ett dammigt hus. För er som har missat det så fyller jag år imorgon och ska ha kalas på söndag. Så nu ska köket dammas, jag vill ju inte svåger Erik ska göra hjärtan i dammet som han gjorde hos Stina en gång.

onsdag 5 januari 2011

Produktiv

Efter en natt med lite sömn, bebis som inte vill sova och som bara somnar vid amning och trött som jag var så somnade jag med då, vaknar efter två timmar och får börja om. Kan ju säga att detta gällde mellan tre och sju inatt/imorse, innan dess var det vaken bebis som gällde. Men det fick bli en förmiddagslur så jag blev lite människa. Kan ju säga att så fort jag slutat amma så åker han hem till sin farmor och farfar en natt. Hur som helst efter denna natt så har jag varit riktigt produktiv här hemma. Jag har dammat nästan hela nedervåning, med en vaken bebis och en sovandes Daniel och sen har jag lagat med en sovandes bebis.

Kvällen ska tillbringas hos lillasyster, ser framemot mycket skitsnack och gärna fika, så om Stina läser detta styr upp fika åt mig.

tisdag 4 januari 2011

Omöjlig bebis

Natten började bra, trodde jag, A somnade som en stock runt halv elva och jag jublade som var dyngtrött. Men så kul fick jag inte ha det utan han vaknade efter en halvtimme. Sen var det amning och pill med napp till ett ungefär. Men han var snäll och tyst ialf. Sen kom Daniel och tog över så jag skulle få sova lite. Då brakade helvetet loss och det var skrik på högsta nivå ett bra tag. Vi är övertygade om att det lilla livet hade magknip och trött var han, för han hade varit vaken sen åtta på kvällen och bara sovit korta stunder. När vi tyckte han hade skrikit klart så fick han äta igen. Sen somnade han vid tre på natten och sov till åtta. Då ville han ha mat och sen somnade han och sover fortfarande och det är väl inte konstigt med tanke på hur trött han var. Så det var ju för väl att vi inte skulle nånstans nu på morgonen.





Så här söt kan han vara nä han sover. Nåväl det hade ju kunnat vara värre och det är inte många som han har bråkat så här mycket. Enda fördelen var att jag var skittrött och verkligen sov sen när han somnade. Nu ska jag snart väcka honom och sen blir det besök hos Daniels mormor.

söndag 2 januari 2011

Mord

Idag är det söndag och denna söndag har gått i fikats tecken. Först en sväng hos farmor med alla mina syskon och föräldrar och syskonbarn också för den delen. Min lilla sparvel han bara sov. Han somnade i bilen och sov hela tiden där och vägen hem sen. Sen kom jag på att det var Morden i Midsomer så nu har vi fikat hos Daniels föräldrar, för Morden ska ses hos dom och det går inte att åka hem till dom utan att fika.

Inatt sov A skitlänge, han somnade vid tolv och sen väckte jag honom halv sex för då sprängdes mina tuttar. Såna nätter kan jag absolut tänka mig flera av. Nu ska jag bara lära mig att sova när han småknusslar lite, det är inte helt lätt.

lördag 1 januari 2011

Inte helt lätt

Så här får Daniel gå omkring hela dagarna, det är inte helt lätt när alla vill ha hans uppmärksamhet.

Idag har det varit premiär med barnvagnen. Det har ju varit så ruskigt kallt de senaste veckorna så jag har knappt vågat gått utanför dörren med mina tuttar och Alexander. Men idag blev det en promenad. Fick med Daniel ut också utan problem.